Kaliteli genleri geleceğe aktaran Legacy, Startup Alley’de 250.000 dolar topladı

Bir startup başlangıcı için gerekli olan ilk şey bir ihtiyaca çözüm olmasıdır. İsviçre merkezli şirket yaşlandıkça azalan sperm kalitesini korumak ve olası çocuğunuzun daha güçlü genlere sahip olmasını sağlıyor.

Dünya genelinde insanlar artık daha geç yaşlarda çocuk sahibi olmaya karar veriyor bu karar daha az sayıda çocuk dünyaya gelmesi anlamına geliyor aynı zamanda kalitesi düşen spermler hasta yada kötü genlere sahip çocuklar olarak doğuyor.

Legacy, Startup Alley Berlin2018’de fikrin nasıl çalıştığını anlattı. Legacy, spermleri özel olarak hazırlanan korucularda muhafaza edip daha sonra spermi test edip kriyojenik depoya koydukları yakındaki kliniğe gönderilir. Daha sonra ise bebek fikri için hazır olduğunuzda sperm bankasından çekim yapabilirsiniz.

Kurucu Khaled Kteilty, “Bizim çözümümüz erkeklerin evden çıkmadan veya doktora ihtiyacı olmadan spermi klinikte analiz etmelerine ve dondurulmasına olanak sağlıyor. Tüm müşteriler, yapay zeka teknolojileri ile kişiselleştirilmiş tavsiyeler dahil olmak üzere tam bir doğurganlık analizi alıyorlar.

Gizlilik ve güvenlik konusunda da birden fazla önlem aldıklarını belirten Legacy şirketi müşterilerine yüksek kalite ve güvenirlik garanti ediyor. Legacy müşterilerine sunduğu Bronz, Altın ve Platin paketleri bulunuyor. Çocukların daha kaliteli genlerle doğmasını sağlayan bu hizmetin bedeli 10.000$’dan başlıyor.

Aslında bu girişim fikri biraz garip gelse de erkek doğurganlığının %50 azaldığı ve 8 ayda bir erkek çocuklarına aktarılan yeni genetik bir mutasyon gen aktarıldığı düşünüldüğünde bir soruna çözüm sağladığı ve dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğu daha net anlaşılıyor.

Şirket, sperm bankası girişimi için 250.000$ topladı ve Kteily, şirketi İsviçre Bankası olarak görüyor. Girişimin Dünya genelinde ne kadar benimseneceği ise zamanla görülecek.

Güncel İçerikler