Ohio, Bitcoin’i kabul eden ilk eyalet olacak

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ohio eyaleti, bu haftadan itibaren iş vergileri için Bitcoin ödemelerini kabul edeceğini açıkladı. Bitcoin yaygın bir ödeme şekli haline gelmekte sorunlar yaşasa da, Ohio hazineler sorumlusu Josh Mandel, OhioCrypto.com üzerinden Bitcoin’in iş vergisi ödemelerinde kullanılmasının hızlı, kolay, güvenli oluşu ve mobil cihazlar üzerinden ödenebilir oluşuyla bir çok fayda ve kolaylık getireceğini söyledi.

Mandel, bu üstün teknolojiden yararlanmanın halka daha fazla seçenek sunacağına ve onlara devletle ilgili işlerini hallederken kolaylık sağlayacağına inanıyor. Hazineler ofisi aynı zamanda Ohio’yu blockchain teknolojisinde ulusal bir lider haline getirmek için çalışıyor.

OhioCrypto.com’da bu yeni ödeme seçeneğinin blockchain teknolojisini Ohio hükümetine entegre etme girişiminin bir parçası olduğu belirtiliyor. Ohio’da blockchain verilerini elektronik kayıt biçimi olarak tanıyan bir yasa resmen kabul edildi ve artık Bitcoin, satış vergisi ve stopaj vergileri de dahil olmak üzere 23 farklı vergi çeşidiyle kabul edilecek. İş yerleri bu vergileri OhioCrypto.com sitesi aracılığıyla ödeyebilecek. Ohio hazinesi gelecekte daha fazla kripto para birimini hayata geçirmek istiyor.

Bitcoin farklı bir ödeme seçeneği sunmasına rağmen bu yeni uygulamanın ne kadar başarılı olacağını tahmin etmek şimdilik mümkün değil. Yine de Bitcoin fiyatlarındaki düşüş haberleri ve günümüzde henüz tam olarak benimsenmemesi sebebiyle Ohio’nun vergi ödeneklerinde ki bu tavrı kripto para birimleri için büyük bir adımdır.

Güncel İçerikler