Tradeshift, blockchain ödeme problemlerine yeni bir çözüm getirdi

Kripto para dünyası, inişler ve çıkışlar etrafında dönmeye devam ederken, startuplar, blockchain teknolojisinin olanaklarını kullanmaya devam ediyor.

Bu yarışa yeni katılan Tradeshift ise günümüzde blockchain temelli oluşumları destekleyen, online ticarette alıcıları ve tedarikçileri bağlayan bulut tabanlı bir iş ağı. Şirket şu anda platformunda 200’den fazla ülkede 800.000 işletmeyi barındırıyor. Güvence oluşturmak için ise tüm işlemlerin bir kamu defterine yazılmasını sağlıyor. Şirketin CEO’su ve kurucularından biri olan Christian Lanng ise bu konuyu şu şekilde açıklıyor; ‘Bu işlemler artık sadece Bitcoin veya Ethereum gibi para birimlerinin kullanılmasını gerektirmiyor. Kamu defterleri ile yapılan işlemlerin şeffaflığı ve onların yasal olduklarını göstermek temel amacımız.’

Tradeshift Pay;

Şirket sadece Bitcoin veya Ethereum gibi para birimlerinin kullanılmasını gerektirmeyecek ve bunun yanında işlemlerin kolaylıkla yapılmasını sağlayacak için yeni yollar arıyordu. Yakın zamanda ise yeni bir ödeme şekli buldu; ‘Tradeshift Pay‘. Bu yeni yöntem, bulut platformunun tedarik zinciri ödemeleri, finansmanı ve blockchain temelli ödemeleri tek bir merkezden yönetecek.

Tradeshift Pay, ticari alıcılar ile tedarikçileri arasındaki bağlantının kopması sonucu alacak hesaplarında oluşan 9 trilyon dolarlık bir sorunu da giderecek.

Diğer bir deyişle, bu sistem karmaşık işlemlerden zarar eden küçük tedarikçiler için bir nimet olabilir. Bu yeni ödeme sistemi ile, alıcılar, faturaların, satın alma işlerinin sanal kart ödemeleri ve diğer bahsedilen sorunların tüm işletmelere kolaylık sağlaması ve oluşan maddi kayıpların giderilmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler