Boğaziçi Ventures, TÜBİTAK’ın Girişim Sermayesi Destekleme Programı’na kabul edildi

Başarılı şirket satışları gerçekleştiren girişimcilerin ülkemizdeki teknoloji girişimlerini desteklemek, yerli ve milli teknoloji şirketlerine yatırımlar yapmak, çok yönlü destek mekanizmaları ve uluslararası işbirlikleri oluşturarak Türkiye’den doğan global başarı hikâyelerini çoğaltmak üzere yola çıkan Boğaziçi Ventures’ın; 300 Milyon TL’lik fon büyüklüğü ile kurulan BV Growth Fonu için Hacettepe Teknokent liderliğinde 5 farklı üniversitenin Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleriyle birlikte yaptığı başvuru; TÜBİTAK TEYDEB bünyesinde oluşturulan ‘Girişim Sermayesi Destekleme Programı’na kabul edildi.

Geçtiğimiz dönemde TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından Ar-Ge yoğun başlangıç firmalarını destekleyen girişim sermayesi fonlarının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Girişim Sermayesi Destekleme Programı’ oluşturuldu. Programın amacı Türkiye’deki girişim sermayesi eko-sisteminde sürdürülebilir bir şekilde işleyebilmesi için TÜBİTAK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında İşbirliği Anlaşması imzalanarak, Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Destekleme Programı’na katılım için duyuru yapıldı.

Boğaziçi Ventures bünyesinde teknoloji girişimleri için Türkiye odaklı çalışan Sermaye Piyasası Kurulu onaylı yatırım fonu BV Growth, programa Türkiye’nin 4 farklı şehrinden 5 üniversite ile birlikte başvuru yaptı. ‘Hacettepe TGB ve 4 ortak kuruluşun Gedik PYŞ Boğaziçi Ventures Fonuna Katılarak Girişim Sermayesi Kapasite Artırımı Projesi’ başlıklı proje başvurusunda Hacettepe Üniversitesi TGB Yönetici A.Ş., Afyon Uşak Zafer TGB Yönetici A.Ş., Ankara Üniversitesi Teknokent Yönetici A.Ş., Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş. ve Çukurova TGB Yönetici A.Ş. yer aldı.

Barış Özistek
Barış Özistek

Girişimleri global başarıya taşıyacak

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek Türkiye’de girişimlerin karşısına çıkan en önemli sorunun büyüme aşamasında uluslararası pazarlara açılmak için gerekli fonlara ulaşmanın zorluğu olduğunu, ülkemizdeki teknoloji girişimlerin oldukça yetenekli ve rekabetçi olmasına rağmen yeterli sermaye derinliği olmadığı için girişimlerin başarılı sonuçlar almakta çok zorlandıklarını belirtti. Özistek, Türkiye’de girişim sermayesinin derinliğinin artırılması açısından TÜBİTAK, Maliye ve Hazine Bakanlığı ile birlikte hayata geçirilen bu proje ülkemizden dünyaya açılarak global başarılar elde etmeyi hak eden girişimler için önemli bir fırsat sunacağına inandığını söyledi.

60 girişime 300 milyon TL yatırım

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplamda 60 girişime 300 Milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını hatırlatan Özistek: “Türkiye’nin 4 farklı şehri ile başlayarak ülke geneline yayılacak bir yolculuğa çıktık; ülkemizden dünyaya yayılacak başarı hikayelerini ülke genelinde arıyoruz, farklı şehirlerdeki ortaklarımız ile birlikte bu yolculuğun tüm ülkeye değer katacağına inancımız tam. Bu vizyona inanan yerli ve yabancı yatırımcılarımızın BV Growth fonunu desteklemelerinden dolayı çok sevinçli ve gururluyuz. Fonumuz kısa bir süre daha yatırımcı kabul etmeye devam edecektir. Türkiye’nin gelişimine destek vererek, teknoloji dünyasında yerini almak ve fırsatları takip etmek isteyenleri yüksek getiri hedefine sahip BV Growth fonuna katılmaya davet ediyorum.”

Heyecan verici bir dönem başlıyor

Barış Özistek bu projenin hayata geçmesi için özveriyle çalışan başta TÜBİTAK TEYDEB yönetimi olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ederek, “Projeye katılan üniversitelerin Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi yönetimleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin küresel ölçekte başarıya ulaşması için çok gerekli bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışıyorlar. Aklını ve gönlünü girişimciliğin gelişmesine adayan herkes için heyecan verici bir dönem başlıyor. Emeği geçen tüm kurum ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Güncel İçerikler