Hong Kong metro istasyonlarına QR kod ödemeleri ekliyor

Hong Kong metro sistemi yakında Alibaba ile yapılan bir anlaşma ile taşıtların QR kodları ile ödeme yapmaya başlayacak.

Hong Kong 2020 yılı ikinci yarısı itibariyle metro istasyonlarında QR kod sistemi kullanmaya başlayacak. AliPay uygulaması kullanılarak hayata geçirilecek olan sistem otobüs, demiryolu ve daha fazlasını kapsayacağı henuz belli değil.

Halihazırda kullanılan Octopus Kart ulaşım kartı olma dışında bazı ödemelerin yapılmasını da sağlıyor. 35 milyon aktif kullanıcısı bulunan Octopus Kart Asya ülkeleri tarafından da oldukça beğeniliyor. Alipay ise daha yenilikçi bir çözüm olan QR kod ile internetin zayıf olduğu durumlarda bile çalışabiliyor olacak. Aynı zamanda Çin gibi diğer ülkelerden gelen ziyaretçilere de ulaşım kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

QR kod sistemiyle metro ulaşım kolaylığının çok daha ötesinde tüm ulaşım ödemelerini kapsamak isteyen Alipay 500 milyon kullanıcı hedefliyor. Alipay hedefine ulaşırsa sistem ödemelerin ötesine geçecek bir uygulama olacak.

Alipay tarafında bu gelişmeler olurken ApplePay de Tokyo toplu taşıma sistemi için nakit yada kart olmadan ulaşım sağlamak üzerine gelişmiş çözümler için çalışıyor.

Güncel İçerikler