Üniversite öğrencilerinin LinkedIn uygulaması Handshake değerini arttırdı

Tüm dünyada 562 milyon kullanıcısı LinkedIn uygulaması önde gelen mesleki platformlardan biri. Girişim şirketi olarak işe başlamış olsa da günümüzde değerini giderek arttıran şirkete şimdi yeni bir rakip var: yeni mezunlar ve üniversite öğrencileri için oluşturulan LinkedIn uygulaması Handshake.

Yeni açılan platform Handshake açılmasının ardından Amerika’da 700 Üniversitede tam 14 milyon kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda uygulamaya çok kısa sürede 300.000 iş veren de katıldı.

Uygulamanın değeri bundan iki yıl önce 275 milyon dolar iken Microsoft destekli LinkedIn’in en büyük rakiplerinden biri haline gelen Handshake değerini giderek arttırdı. Avrupa’nın yatırım şirketlerinden EQT Ventures’dan yatırım alan uygulamanın değeri 40 milyon dolar arttı.

Handshake 2014 yılından beri sadece Amerika’da kullanılıyor ancak şirketin yönetim kurulu üyelerinden Ben Christensen ve Scott Ringwelski çok yakında Avrupa marketlerine de açılacaklarını, aldıkları yatırımları bu alanda kullanacaklarını ifade etti.

LinkedIn bundan bir süre önce genç kullanıcıları da hedeflemeye başlamış ancak bu konuda yeterince başarılı olamamıştı. Sonrasında ise üniversitelerde düzenledikleri organizasyonlar ile bu konuda kendilerini geliştirmeyi amaçlamışlardı. Ancak LinkedIn uygulaması bu anlamda başarılı olamayınca devreye Handshake girdi.

Adım adım ilerleyen ve LinkedIn’den çok daha çeşitli iş veren ve iş arayan gruplarına erişen uygulama giderek gelişmeye başladı. Handshake çeşitli insan gruplarına hitap etmek için daha fazla çalışma yaptığı için bu anlamda giderek gelişti. Üyelerin özellikle bağlı bulundukları üniversiteler üzerinden çalışmalar yapmasını sağlayan uygulama 100 kurumla yakından çalışıyor.

Handshake ilk kurulduğu günden itibaren sıkı çalışarak LinkedIn’den daha çok kazanç elde etmeye bile başladı.

Güncel İçerikler