Faladdin ve Binnaz kurucuları Sertaç Taşdelen ve Kaya Diker, Endeavor girişimcisi seçildi

Sizlere geçtiğimiz haftalarda röportaj yapıp paylaştığımız Faladdin ve Binnaz uygulamalarının kurucuları Sertaç Taşdelen ve Kaya Diker, Endeavor’un uluslararası seçim panelinde Endeavor Girişimcisi olmaya hak kazandılar.

Endeavor’a dahil olma süreçleri

Girişimcilerin yaptığı ortak açıklamada “Teknoloji girişimcisi olarak hedefimiz sosyal etkisi yüksek, ölçeklenebilir ve katma değeri yüksek iş modelleri yaratmak. Kurmuş olduğumuz uygulamaların Türkiye’de başarılı olması bizi global pazarda büyüme konusunda motive etti. Bu yolculukta bize yol gösterecek, beraber hareket edebileceğimiz mentor ve danışmanlara ihtiyaç duyduk. Global mentor ve girişimci ağı ile, bizim bu yolculuğumuzda hızlandırıcı ve yönlendirici etkisi olacağını bildiğimiz için Endeavor’a başvurduk ve 83.’sü Atina’da düzenlenen Uluslararasi Seçim Panelinde Endeavor Girişimcisi secildik.”

Sertaç Taşdelen kimdir?

Sertaç Taşdelen kariyerine 22 yaşında Dubai’de Ernst & Young’da Yönetim Danışmanı olarak başladı. Dubai’de geçen 4 yılda dünyanın en büyük uluslararasi şirketlerine finansal ve kurumsal danışmanlık yaptı. 2010’da aynı şirketin Singapur ofisine transfer oldu. 2012’de annesi Binnaz Hanımın kahve falı sohbetlerinden ilham alarak, ortağı Kaya ile “binnaz” uygulamasını kurdu ve kurumsal hayattan ayrılarak girişimciliğe yöneldi. Sosyal sorumluluğa duyduğu tutku onu online bağış portali iyilikpaylas.org’u kurmaya itti. Ortağı Kaya ile 2017’de Faladdin uygulamasını hayata geçirdi.

Kaya Diker kimdir?

Teknoloji ve bilime olan olan meraki sayesinde ortaokul sıralarında web sitesi kodlayan Kaya Diker, bu tutkusunu İTÜ Jeofizik Mühendisliğinde okuyarak devam ettirdi. 2008 yılında yine aynı dalda yüksekokul öğrenimine devam etmek icin Amerika Birleşik Devletleri, Michigan State üniversitesine gitti. Yükseköğrenime devam ettiği sırada hayatın tesadüfleriyle bir araya geldiği ortağı Sertaç ile kafa kafaya vererek “Binnaz” uygulamasının kurucu ortağı oldu ve tamamen teknoloji girişimciliğine yöneldi. Sertaç’la 2017 yılında “Faladdin” uygulamasını hayata geçirdi ve her iki uygulamanın da teknolojik gelişimini yönetti.

Güncel İçerikler