Türkiye’de 2018 yılı 3. çeyreğinde 28 girişime 14.3 milyon dolar yatırım yapıldı

Türkiye’de her çeyrekte olduğu gibi 2018 yılının 3. çeyreğinde de girişimlere yapılan yatırımlar startups.watch tarafından açıklandı.

Bu yılın 3. çeyreğinde 28 girişime toplamda 14.3 milyon dolar yatırım yapıldı. Yılın toplam rakamlarına bakıldığında ise; üç çeyrekte 65 girişime 43.1 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmiş.

2018 yılı 2. çeyreği için yapılan yatırım tutarını 8.5 milyon dolar olarak açıklamıştık ancak tutarın 9.5 milyon dolara çıktığını görüyoruz. Daha sonrasında haber olarak gündeme gelen yatırımların bir kısmının aslında o çeyrek içerisinde yapılmış olması, geçmişe yönelik tutarı 1 milyon dolar olsa da artırdı. Son verilere göre ilk çeyrekte yapılan yatırımın ise 19.3 milyon dolar olduğunu görüyoruz.

3. çeyrekte yatırım alan girişimler: Banamama, BlindID, Bulduysan.com, Denebunu, Fazla Gıda, Lidyana, Modanisa, Mornero, Mutlubiev, NKolayOfis, Ottoo, Paket Taxi, Recontact, Udentify, V-Count, Vispera, Vivense, Webrazzi, Zebramo, Flat Games, Midpoly Games, Arya, Blok-Z, GatePay, Naturansa, Sensgreen, Viliks Video, Warden Legal Technologies.

Bakalım bu yılı nasıl kapatacağız.

Güncel İçerikler