Innogate’in 8. döneminde ABD’ye gidecek 7 teknoloji firması belli oldu

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında ABD’ye gitmeye hak kazanan 7 teknoloji firması belli oldu.

Programın İstanbul ayağında 8 hafta boyunca Silikon Vadisi’nden gelen mentorlar ile bir arada programa dahil olan teknoloji firmaları; iş modeli kanvası, değer önerisi, pazar analizi, müşteri bölümleme, pazarlama stratejileri, büyüme-ölçeklenme gibi konular üzerinde çalıştı. Ekim 2018’in son haftası itibariyle ABD’ye gidecek 7 teknoloji firması; iki haftası San Francisco, iki haftası New York olmak üzere 1 ay boyunca potansiyel müşteri, iş ortakları ve yatırımcılarla bir araya gelerek, Türkiye’deki başarılarını ABD’de de hızlı bir şekilde elde etmeye çalışacak. Firmaların hedeflerine hızla ulaşabilmeleri için tüm çözümlerin bir arada sunulduğu programda, firmalar sektörlerine uygun birebir satış koçluğu hizmeti alarak, pazara giriş süreçlerini kısaltıyor. Programa katılan firmalar ayrıca Innogate’nin ABD’deki ofis ve bağlantılarından 6 aya kadar yararlanabiliyor.

İşte Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın yeni döneminde ABD’ye gidecek o firmalar:

Simternet: Simternet geliştirdiği Knowizz ürünü ile 50’den fazla çalışanı olan firmaların; iç iletişim, süreç yönetimi, inovatif fikir yönetimi, etkinlik yönetimi gibi çözümleri paket uygulama olarak sunuyor.

Transolt: Sürücüsüz otonom AGV taşıma sistemleri geliştirme çalışmalarını yürüten Transolt, elektronik gömülü sistemler ve yazılımları, mekatronik ve robotik sistemler ve görüntü işleme teknolojileri geliştiriyor.

SolidICT: Web, mobil ve backend platformlarında uçtan uca çözüm geliştiren bir yazılım evi olan SalidICT’in referansları arasında birçok kurumsal firma bulunuyor.

Acrome: Endüstriyel ve akademik alanda kullanılmak üzere robotik ve mekatronik sistemler geliştiren, kontrol ve otomasyon çözümleri sunan yenilikçi bir eğitim teknolojileri firması olan Acrome, ürünlerini otomatik kontrol, robotik tasarımı ve mekatronik alanlarında en iyi uygulama ve eğitim deneyimini sunmak için tasarlıyor.

Sixfab: IoT marketinin yüzde 50’lik dilimini oluşturan, B2B tabanlı alt sektörlerinin, elektronik donanım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen, Sixfab, bir yıldır yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Sixfab geçen bir yıl içerisinde pazarı ve müşterileri tanıma ve teknik yeterliliği arttırmak adına terzi dikim özel projeler yaptı, bu projelerden elde ettiği birikim ile modüler ürün ailesinin ilk ürünlerini üretmiş ve itici cirosunu oluşturdu.

Inhedron: 2011 yılında İstanbul’da kurulan Inhedron, 2016 yılından beri Antalya’da 1000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında üretim yapıyor. Şirket, endüstriyel elektronik ürünleri üretiyor.

Delphisonic: Delphisonic işletmelere ileri teknoloji sayesinde makinelerin hatalarını önceden bildiriyor.

Teknoloji firmalarına, uluslararası bağlantılara erişim, pazarlara açılma, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatlarını sunan Innogate; eğitim, mentorluk, danışmanlık ve doğru kişi/kurumlara erişim desteklerini içeren 360 derece bir program olma özelliği taşıyor.

Teknoloji firmalarının teknolojilerini ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkı sunan programa, ABD’de müşteri, distribütör, iş ortağı, yatırım veya insan kaynağı bulmak isteyen teknoloji şirketleri katılabiliyor. Programa katılan firmalar; 159’u ABD’den 12’si Türkiye’den olmak üzere alanında uzman 171 mentorun eğitim ve network desteğini alıyor. Bugüne kadar Innogate’ye katılan firmaların yurt dışı cirosu 10 milyon doları, aldıkları toplam yatırım miktarı ise 15 milyon doları aştı. Programa katılmak ve ABD pazarındaki potansiyelini görmek isteyen teknoloji firmaları, www.innogate.org adresinden başvurabiliyor.

Güncel İçerikler