2017’de 17 milyon TL ödül dağıtılan Big Bang Startup Challenge 2018 için geri sayım başladı

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ve Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği ‘Big Bang Startup Challenge 2018‘e sayılı günler kaldı. 29 Kasım 2018 Perşembe günü Uniq İstanbul’da düzenlenecek olan etkinliğin bu yılki teması ‘odak’ olacak.

Biz de her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikten canlı paylaşımlar yapacağız. Etkinliğe gelemeyenler ödülleri ilk kez egirişim’den takip edebilir.

Girişimcilik ekosisteminin önemli etkinliklerinden biri olan Big Bang Startup Challenge’da, bu yıl yedinci kez birbirinden iddialı girişimciler yatırımcı ve kurumsal şirketlerin karşısına çıkacak.

Etkinlik hakkında konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Her yıl olduğu bu yıl da Türkiye’nin en iyi girişimci adayları Big Bang sahnesinde yerlerini alacak. Geçen yıl Big Bang’de girişimcilere, 17 milyon TL’yi aşan bir kaynak ulaştırmıştık. Yeni paydaşlarımız ve büyüyen girişimcilik ekosistemi ile yine büyük bir kaynağı girişimcilerle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

1.200’den fazla girişimci İTÜ Çekirdek’e kabul edildi

Başvuru sayısının her yıl katlanarak artığı İTÜ Çekirdek’e bu yıl da binlerce girişimci başvuruda bulundu. Başvurular sonunda 1.200’den fazla girişimci İTÜ Çekirdek’e kabul edildi. Girişimcilere açık ofis, mini MBA/girişimcilik eğitimi, satış koçluğu, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkânı, laboratuvar sarf malzemeleri desteğinin yanı sıra aralarında alanında uzman iş dünyası ve akademiden 300’ü aşkın gönüllü mentor desteği sağlıyor. Ayrıca, yatırım arayan girişimcileri, melek yatırımcı, melek yatırım ağları ve risk sermayesi şirketlerinden oluşan yatırımcı gruplarıyla tanıştıran İTÜ Çekirdek, projenin niteliğine göre ilgi duyabilecek sermaye sahipleri ve sanayicilerle de bir araya getiriyor.
Girişimcilerin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi geçti.

Big Bang Startup Challenge’a bu bağlantıdan kayıt olabilirsiniz.

Güncel İçerikler