IBM, 34 milyar dolara Red Hat’i satın aldı

IBM geçirdiği zor zamanlardan sonra büyük bir hamle yaparak Red Hat‘ı 34 milyar dolara satın aldı. IBM iş ortağı Aaron Levie‘nin twitter hesabında bahsettiği gibi bazen bu tür girişimleri ileriye taşımak için cesur bir hamle yapılması gerekiyor. IBM de gerçekleştirdiği bu satın alımla hamlesini yapmışa benziyor.

Teknoloji devi IBM şimdiye kadar sağladığı teknoloji hizmetlerini genişletmeyi Red Hat ile birleştirerek sağlamayı planlıyor. IBM karmaşık altyapı, yazılım, yapay zeka, blockchain ve mantıksal analiz gibi yeni teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor. Red Hat açık kaynak araçlarının IBM bulut hizmetleri ile birleşmesi karlı bir gelişim süreci oluşturacaktır.

Aynı zamanda 3 milyar dolarlık bir gelir oranıyla Red Hat 5 milyar dolarlık bir gelir hedefine sahip bu oran IBM’in ilk çeyrekte 19 milyar dolar kar elde ettiği düşünüldüğünde düşük bir oran olsa da IBM için önemli bir katkı sayılıyor.

IBM’in sahip olduğu bulut teknolojisine karşı Red Hat daha kompleks bir bulut stratejisi sunuyor. Sahip olduğu özel bulut altyapısını kendi genel bulutlarıyla potansiyel olarak köprüleyebillir ve Red Hat’ı bulut işlevselliği ve açık kaynak kodları sayesinde sıçrama tahtası olarak kullanabilir.

IBM’in sahip olduğu birçok kurumsal şirket ve markalaşmış bir güvenirliği var Red Hat ise gerçekleştirdiği açık kaynak araç satışlarından beklendiği gibi satış geliri elde edemiyor bu noktada IBM ve Red Hat hizmetlerini bir araya getirdiğinizde işleriniz için büyük bir potansiyel elde edebilirsiniz. IBM ve Red Hat da bu potansiyeli hayata geçirdi.

Güncel İçerikler