Grab, turizm devi Booking’den 200 milyon dolar yatırım aldı

Microsoft’un stratejik bir yatırım yaparak gelişmesini sağladığı ulaşım ağı uygulaması Grab, Booking’den 200 milyon dolar yatırım aldı.

Bu yatırım Grab’in yıl sonuna kadar 3 milyar dolar değerine kadar yükseleceğine dair tahminlerin yapılmasına neden oldu. Microsoft ve Booking gibi stratejik ortaklarla yükselen Grab uygulaması Uber’in bölgesel işlerini de almaya başladı ve 8 farklı ülkede çalışmak üzere yola çıktı.

Booking bundan önce Çin şirketi Didi’e 500 milyon dolar yatırım yapmış ve şirketin takımına kendi elemanlarını da dahil etmişti. Diğer yandan şimdi de Grab uygulamasına yatırım yapan şirket 2019 yılında verilen hizmetlerin birleşmesini sağlayacak. Yani bu durumda yıl sonuna kadar Booking ve Grab daha yakından çalışacak ve otellerine gidecek turistler Grab uygulamasını kullanacak.

Bunun yanı sıra Grab şirketi Booking’in birlikte çalıştığı Kayak, Pricelin.com, Rentacars.com ve OpenTable uygulamalarından da yararlanmaya başlayacak. Bu da iki şirketin büyük bir turizm atılımı yaptıkları anlamına geliyor.

Grab uygulaması şuan 110 milyonun üzerinde indirilme oranına sahip oldukça sevilen uygulamalardan biri. Grab uygulaması ile uçaktan inen yolcular otellerine bırakılıyor ve taksiden ucuza gelen bu hizmet pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Grab ilk başta taksi gibi hizmet vermeye başlamış olsa da sonrasında özel araçların daha fazla tercih edildiğini anladı. Şirket yaz aylarında uygulama hisselerini üçüncü kişilere açtı ve Asya’nın Uber’i olmak üzere büyük bir atılım yaptı. Şirket en büyük rakiplerinden Go-Jek ile yarışmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler