Penta şirketi dijital banka uygulamasına 7 milyon euro yatırım yaptı

Finans girişim şirketlerinden biri olan Penta yeni bir atılım yaptı. Kobi Bankacılığını hedef alan şirket hızla büyümeye devam ediyor ve 2016 yılındaki kuruluşundan bu yana toplam 10 milyon euro değere ulaştı.

Şirket kısa süre önce ise Solaris Bankası ile birlikte oluşturduğu eni dijital bankacılık uygulamasına 7 milyon €‘ya yakın yatırım yaptı ve özellikle de orta ve küçük ölçekli girişim şirketlerinin daha kolay bankacılık hizmetleri almasını sağladı.

Günümüzde bu konuda pek çok farklı uygulama oluşturulmaya devam ediliyor. Penta şirketi de yeni bir uygulama yaptı ve bu uygulamaya diğerlerinde olmayan çok farklı özellikler ekledi. Özellikle de çok kartlı bir sistemi olan uygulamanın bir tür iş hesabı olarak kullanılacağı düşünülüyor.

Müşterilerine bu özel hizmeti sunan Penta müşterilerin hem zamandan hemde paradan tasarruf yapmasını sağlıyor. 40 kişilik bir ekibin çalıştığı uygulama Penta şirketinin şuan müdavimi olan müşterilerin %60’ı tarafından kullanılacağı düşünüyor.

Yeni müşteriler de edinerek daha fazla kazanç elde edecek olan şirket bu uygulamayı geliştirirken özellikle Alman bankalarında geçerli olan statüko yerine daha basit ve pratik bir sistem getirmeyi amaçladı. Müşterilerinin bu konuda sıkıntılar yaşadığını ve şikayetçi olduklarını ifade eden Penta şirket yetkilileri hemen harekete geçtiler.

Şimdilik sadece Alman bankaları için işe yarayacak olan uygulamanın uluslarası olarak kullanıma açılması için hummalı çalışmalar da devam ediyor. Çok kart destekli sistem aynı zamanda eski banka sistemlerinin bir türlü başaramadığını yapıyor ve yüksek güvenlikli hizmet vermeyi de garanti ediyor.

Güncel İçerikler