Hamdi Ulukaya Girişimi 3. Dönem başvuruları başladı

Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’nın Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girşimi(HUG) 3.Dönem başvuruları başladı.

Girişimci Adayı ve Startup Desteği olmak üzere iki ayrı program sunan HUG programına 10 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Seçilen HUG 2019 Girişimci Adayları ve Startuplar Türkiye’deki hedef belirleme toplantılarının ardından New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenecek girişimcilik seminerlerine katılacak mentorler eşliğinde iş planlarını ve şirketlerini geliştirme fırsatı bulacak. Toplam bir yıl sürecek programda girişimcilik ekosistemini yakından tanıma fırsatı bulacak katılımcılar eğitimlerin yanında New York yer alan kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma şansı yakalayacak.

Bügüne kadar HUG’da neler oldu?

Hamdi Ulukaya Girişimi, ilk dönemi olan 2017 yılında 3 bin 694, ikinci yılında ise 9 bin 615 başvuru aldı. İlk yılında girişimci adayları arasındaki şirketleşme yüzde 18 oranında gerçekleşirken, startuplar başta olmak üzere dünya pazarına açılma fırsatı yakaladı. Hamdi Ulukaya, HUG projesiyle girişimciliği tüm Anadolu’ya yaymayı ve sosyal problemlere duyarlı girişimler yetiştirmeyi amaçlıyor.

 

Güncel İçerikler