TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Girişimcilik programına dönüşüyor

2011 yılından beri düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!” bir iş fikri yarışmasının ötesine geçiyor. “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!” artık bir ” Girişimcilik Programı” olarak gençlere destek verecek.

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! 2011 yılından beri düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik bir girişim programı olup bu program ile TÜSİAD, üniversite öğrencilerinin girişimciliğe ilişkin farkındalığını arttırmayı ve gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmayı amaçlıyor. Proje yeni bir süreç başlatan TÜSİAD, program çerçevesinde üniversiteler, kuluçka merkezleri, melek yatırım ağları ve iş dünyası arasında geliştirdiği iş birlikleriyle Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin çok merkezli gelişimine katkı sağlamayı da hedefliyor.

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Girişimcilik programı şu süreçlerden oluşuyor:

1.Kampüs Etkileşimi: Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinlikler ile girişimcilik kültürü üniversitelerden başlayarak tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.

2.İş Fikri Yarışması : Fark yaratmak isteyen gençleri harekete geçirerek yenilikçi iş fikirlerini sürdürülebilir birer iş planına dönüştürmek konusunda sayısız verilecek destekler arasında şunlar yer alıyor;

  • Online eğitimler,
  • Girişimcilik kampı,
  • TÜSİAD üyelerinden rehberlik,
  • İş geliştirme mentorlüğü,
  • Girişimcilik ekosisteminde geniş bir network,
  • Para ödülleri,
  • TÜSİAD Yönetim Kurulu ile birlikte Silikon Vadisi gezisi,
  • TÜSİAD ağına ayrıcalıklı erişim için TÜSİAD Girişimcilik Kulübü üyeliği bulunuyor.

3.Kuluçka Dönemi Programı: yarı finalistlerine anlaşmalı kuluçka merkezlerinin hizmetlerinden yararlanma ve işlerini geliştirme imkanı sunuluyor.

4. İş Ağlarıyla Etkileşim ve Mentorluk: İş dünyası dernekleri, melek yatırımcı ağları üniversiteler ve girişimcilik merkezleri ile ortaklaşa bir girişimci destekleme modeli geliştirilmesi hedefleniyor. Pilot çalışma BASİFED ve EGİAD iş birliğinde Ege Bölgesi’ne yönelik olarak yapılıyor.

BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek programın diğer sponsorları arasında ING Bank, Bahçeşehir Üniversitesi ve Mazars Denge bulunuyor. 1 Kasım 2018’de başvuruları başlayacak olan iş fikri yarışması etabının, 26 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni ile sonlandırılması planlanıyor.

Güncel İçerikler