1,1 milyon dolarlık Banksy sanat eseri kendi kendini yok etti

Belki de sanat dünyası ile ilgili bu duyacaklarınız aklınıza gelen en komik şeylerden biri olacak. Banksy tablosu satıldıktan sonra kendi kendini yok etti.

Banksy‘nin çerçeveli bir versiyonu olarak Balonlu Kız tablosu Londra’da tam 1,1 milyon dolara yani 860.000 Euro’ya satıldı. Satıştan çok kısa süre sonra kanvas kendi kendine aşağı kaydı ve tablo tamamen küçük parçalara ayrılmış oldu.

İzleyicilerden biri “Bu saçmalığa inanamıyorum” diye bağırsa da Banksy tablosunun satışı çoktan gerçekleşmişti. Tabi ki böyle bir tablonun satılmasının çok saçma olduğu düşünülebilir ama sanat dünyasında bunun bir anlamı var.

Herkesin aklına ilk başta bunun bir hata olabileceği gelse de bilerek hafif aralık bırakılan çerçeve tablonun zaten aşağı kayması için uygun tasarlanmıştı. Yazar Zoe Smith satış sonrası olanların Instagram üzerinden videosunu paylaştı ve “İnanılmaz” diye not düştü.

Bundan birkaç yıl önce başlayan kendi kendini yok eden eser trendi hala devam ediyor. Peki bu nasıl mı yapılıyor? Çerçeve özel olarak tasarlanıyor ve hafifçe aralık bırakılıyor. Kağıdı parçalaması için özel monte edilen mekanizma ise elektrik kaynağına bağlanıyor. Böylece Banksy’nin tablosunda olduğu gibi satış sonrasında tablo kendi kendini yok edip ortadan kaldırabiliyor. bunun anlamsız olduğunu düşünenlerin aksine Banksy kendi yaptığı resmin bu şekilde parçalanması hakkında video çekti ve altına “İşte gidiyor, gidiyor” diye not düştü.

Bu sanat akımı hala ilginç bir şekilde takip edilmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler