İş hayatında ruhsal sorunlar yaşayan Andrew Chapin, Basis isimli uygulamayı hayata geçirdi

Pek çok başarılı girişimin yöneticisi rekabetçi, cinsiyetçi ya da bazen de tuhaf insanlardır. Zeki ve lider ruhlu bu girişimciler çalışanlarını iyi yönetmek ve hızlı kararlar almak için çok daha fazla kafa yormak zorundadır. Bu da tabi ki zihinsel sağlıklarını etkiliyor.

2011 yılında Uber’e katılan Andrew Chapin ilk çalışmalarına New York’ta başladı. Daha kolay araç kullanımı ve trafik çözümlerine üzerine çalışmalar yapan Chapin şirkette elde ettiği başarıların aksine özel hayatında stresle, endişe ile ve diğer liderlerin yaşadığı zihinsel sorunlarla mücadele etmek zorundaydı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Chapin düşüncelerini şöyle ifade ediyor, “Bazen Manhattan boyunca yürüdüğümde eğer bana bir araba çarpsa ve hastanede bir hafta kalmam gerekse belki de işe gitmekten iyidir, diye düşündüğüm günler olurdu.” dedi

Chapin başarılı kariyerinin yanında bu bahsettiği zihinsel sorunlarla boğuşmak zorundaydı. Ama ne olursa olsun terapiye gitmek istemiyordu çünkü hem bunun için ayıracak parası yoktu hem de bunun için zaman harcamak istemiyordu. Bu da aklına çok daha farklı bir fikir getirdi.

2016 yılının sonlarına doğru Andrew Chapin Uber’den ayrıldı. İki yıl sonra da insanların zihinsel sorunlarla başa çıkmasına yardım edecek yeni uygulama girişimi Basis üzerine yaptığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu uygulama çalışmaları aynı zamanda pek çok kişinin de dikkatini çekti ve uygulama farklı şirketlerden 3.75 milyon dolar yatırım aldı. Aralık 2017’de ilk temelleri atıldı.

Konuyla ilgili konuşan Chapin yaşadıklarının çok can sıkıcı olduğunu ve bu uygulama ile kendisi gibi sorun yaşayan kişilerin 45 dakikalık telefon seansları sayesinde terapiste gitmekten kurtulabileceklerini ifade ediyor.

Endişe, stres ve kaygı gibi sorunlarla başa çıkılmasına yardımcı olan uygulama Basis, farklı konularda hizmet vermeye de hazırlanıyor.

Güncel İçerikler