165 milyon dolar yatırım alan JFrog, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

JFrog yazılım güncellemelerine farklı bir bakış açısı getiriyor. Büyük manuel güncellemeler yerine yazılımların düzenli olarak ikili kodlar yardımıyla arka planda güncellenmesini sağlıyor. Yatırımcılar şirketin bu bakış açısını çok beğeniyor diyebiliriz çünkü şirket kısa süre önce tam 165 milyon dolar yatırım alarak değerini 1 milyar dolara çıkardı ve Unicorn oldu.

Anlaşmanın bir parçası olarak Venture Partners‘tan yüklü bir yatırım alan JFrog şirketinin yönetim kuruluna Jeff Horing de katıldı. Şirkete yatırım yapan diğer yatırımcılar arasında Silikon Vadisi Fonu, Sapphire Ventures, Dell Technologies ve Vintage Yatırım Ortaklığı katıldı.

JFrog aldığı yatırımlarla müşterilerine çok daha kapsamlı ikili kod sistemleri oluşturmayı planlıyor. Bu geniş kapsamlı ikili kodlar sayesinde artık gün içinde sürekli güncellemelerle uğraşmak gerekmeyecek, onun yerine güncellemeler kendi kendilerine devam edecek.

JFrog platformu aslında farklı ürünlerden oluşuyor ancak şirketin en büyük yatırımı ve uzmanlığı güncellemeler üzerine. GitHub güncelleme platformundan farklı olarak JFrog güncellemelerin kullanıcının müdahalesine gerek olmadan hallolmasını sağlıyor.

Şirketin CEO’su ve kurucu ortaklarından Shlomi Ben Haim şirketin değerinin giderek artmasından çok memnun olduklarını ifade ediyor. Konuyla ilgili konuşan Haim “Detaylara girmek istemiyorum ama şirketin değeri 1 milyar dolara ulaştı. Bu gerçekten bizim için iyi bir rakam.” dedi.

CEO Haim detayları anlatmasa da şirketin 2025 yılına kadar çok daha fazla kazanç sağlayacağı tahmin ediliyor. Şirket değerini katlayarak ilerlemeye devam ederken müşteri sayısı da aynı şekilde artıyor. Şimdiye kadar şirketin müşteri sayısı 4500’e ulaşmış durumda.

Şirketin potansiyel büyüme ihtimalini gören yatırımcılar da otomatik yazılım güncellemeleri üzerine çalışan JFrog’a büyük ilgi gösteriyor.

Güncel İçerikler