Üç kardeş tarafından kurulan ApplyBoard, 100 milyon dolar yatırım alarak Unicorn oldu

Crunchbase’den edindiğimiz bilgi doğrultusunda Kanada merkezli eğitim teknolojileri girişimi ApplyBoard, kendi kanalları üzerinden yaptığı duyuru ile 2 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım alarak Unicorn girişimler arasına adını yazdırdı.

Ohio merkezli Drive Capital, Fidelity Investments Canada ve Business Development Bank of Canada‘nın liderlik ettiği yatırım turuna, Anthos Capital, Artiman Ventures, Garage Capital ve Plug and Play Tech Center katıldı.

Üç kardeşin girişimi

İran kökenli Üç kardeş; Martin Basiri, Massi Basiri ve Meti Basiri tarafından ülkenin en hızlı büyüyen girişimlerinin çoğunun da merkezi olduğu yer Ontario‘da kurulan girişim ApplyBoard, 2019 yılının Mayıs ayında da 55 milyon dolarlık Seri B yatırım almıştı. Bu yatırımdan tam 1 yıl sonra Unicorn oldu.

ApplyBoard’u örnek olarak bir seyahat web sitesi gibi düşünebilirsiniz. Ancak otel ve uçuş rezerasyonu değil, tamamen eğitim fırsatlarını bulmalarına ve başvurmalarına yardımcı oluyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bulunan öğrenci, kendi becerileri, dil puanları ve ilgi alanları hakkında birkaç soruya cevap veriyor. Sonrasında platform arka tarafta makine öğrenmesini kullanarak, eğitim almaya uygun olduğu programlar ve okullarla eşleştirerek, uygunluk durumuna göre başvurmalarını sağlıyor.

Şirket son yıllarda yüksek bir büyüme yaşadı. 2019 yılında Deloitte, ApplyBoard’u 2015-2018 yılları arasında Kanada’nın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olarak kabul etti. Kurucu ortak Basiri’ye göre, gelirleri 2019 yılında yüzde 500 artış yaşamış.

ApplyBoard şu anda 1.200’den fazla ortaöğretim kurumuyla ve 4.000 civarında işe alım ortağıyla çalışıyormuş. Bu kurumlar, temel olarak öğrencilerin uygulamalarında yardımcı olan ve yurtdışında eğitim almak için gerekli olan şartlar konusunda onları eğitmelerine yardımcı olan okul danışmanları olarak da kabul ediliyormuş.

Basiri, şirketin 100.000’den fazla öğrencinin bu platform aracılığıyla hiçbir ücret ödemeden okullara başvurmasına yardımcı olduğunu söyledi. 110 ülkeden aktif olarak öğrenci alan platforma, hangi ülkede olursanız olun siz de başvuru yapabilirsiniz.

Güncel İçerikler