Dijital kredi kartı oluşturan FinAccel, 30 milyon dolar yatırım aldı

Güneydoğu Asya merkezli dijital kredi kartı hizmeti sunan FinAccel büyüme hedefi ile B serisi finans turunu 30 milyon dolar yatırım ile kapattı.

Şirket kredi kartı kullanımının genellikle düşük olduğu Güneydoğu Asya’da tüketicilerin çevrimiçi ödeme yapmalarına yardımcı olmak için iki yıl önce Kredivo hizmetini başlattı temelde kredi kartı ve PayPal birleşimi şeklinde çalışan bir sistem içeriyordu ve yeni girişimleri FinAccel Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomik gücü olan Endonezya da faaliyet göstererek fiziksel kredi kart yerine müşterinin bankada kayıtlı olan telefon numarası ile e-ticaret sitelerinde alışveriş yapma imkanı sağlıyor. FinAccel, 30 günlük geri ödeme seçeneği ve üç, altı, 12 aylık taksit seçenekleri sunuyor.

FinAccel, Endonezya’da iki milyona yakın tüketicinin dijital kredi kartı kullandığını ve e-ticaret tarafında ise Alibaba, Shopee, unicorn Tokopedia gibi büyük isimler dahil olmak üzere 200 online satış platformu ile ortaklık kurduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra yatırmcıları arasında da Alibaba ve SoftBank yer alıyor. Alışverişlerimizin büyük kısmını online satın alımları ile gerçekleştirdiğimizi düşündüğümüzde FinAccel pazarda boşluk oluşturan bu durum için kazançlı bir girişim yapmışa benziyor.

FinAccel kurucuları arasında olan CEO Akshay Gang TechCrunch röportajında hedeflerinin uzun yıllar kullanılacak dijital kredi kartı sistemi olduğu söyledi. Aynı zamanda pazardaki kredi açığının çok büyük olduğunu ve Batı’da uygulanan yöntemlerin Güneydoğu Asya’da işe yaramadığından bahsetti

FinAccel’ın aldığı B grubu finansman Güneydoğu Asya’da kayda değer bir yatırım ifade ediyor. Üstelik iki yıllık bir işletme için 30 milyon dolar oldukça önemli bir yatırım.

Güncel İçerikler