Kredi odaklı finansal teknolojiler geliştiren Kredivo, 270 milyon dolar yatırım aldı

Banka hesabı olmayan tüketicilere kredi hizmeti veren Kredivo, düzenlenen Seri D turda 270 milyon dolar yatırım aldı.

Banka hesabı olmayan tüketicilere kredi hizmeti veren Kredivo, düzenlenen Seri D turda 270 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Mizuho Financial Group‘un bir yan kuruluşu olan ve 125 milyon dolar katkıda bulunan Japon bankası Mizuho Bank tarafından yönetilirken Square Peg Capital, Jungle Ventures, Naver Financial Corporation, GMO Venture Partners ve Openspace Ventures katılımıyla gerçekleşti.

Kredivo Holdings, Kredivo, Kredifazz ve Krom markaları aracılığıyla Güneydoğu Asya’nın önde gelen dijital finansal hizmetler sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Girişim, Endonezya ve Vietnam’da müşterilere e-ticaret ve çevrimdışı satın almalar için anında kredi finansmanı ve gerçek zamanlı karar vermeye dayalı kişisel krediler sağlayan dijital kredi platformu oluyor. Kredivo kullanıcıları, ülkedeki dijital kredi sağlayıcıları arasında en düşük faiz oranlarından biriyle Endonezya’nın perakende ticaret ağının tamamında şimdi satın alabilir ve daha sonra ödeyebiliyor.

Kredivo Holdings CEO’su Akshay Garg, “Zorlu piyasa koşullarına rağmen yatırımcılar, işimizin ölçeğini ve gücünü ve inovasyon potansiyelimizi görmeye devam ediyor. Dijital bankacılığa yaklaşmakta olan genişleme, mevcut Kredivo ürünüyle son derece sinerjiktir ve Güneydoğu Asya’daki on milyonlarca tüketici için tercih edilen dijital finansal hizmetler platformu olmamız için çok umut verici bir kanal açıyor. Mizuho’nun değerli bir yatırımcı ve stratejik ortak olarak bize katılmasından mutluluk duyuyoruz.” dedi. 

Yeni yartırım, Kredivo’nun dijital finansal hizmetler sektöründeki lider konumunu pekiştirecek ve yakında piyasaya sürülecek olan neobank Krom için kullanılacak.

Güncel İçerikler