245 milyon dolar yatırım alan Stripe, 20 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Online ödeme girişimi Stripe, çalışma şeklini değiştirdi ve yaptığı birkaç küçük dokunuşla yeni yatırımlar toplamaya başladı. Son aldığı 245 milyon dolarlık yatırımla değerini tam 20 milyar dolara yükseltti.

Tiger Global şirketi başta olmak üzere Stripe, Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Khosla Ventures, General Catalyst ve Thrive Capital gibi pek çok yatırımcıdan yatırım aldı.

Şirket bu yatırımları, küresel mühendislik takımına daha fazla kişi almak için kullanmayı planladığını açıkladı. San Francisco, Seattle ve Dublin gibi yerlerde şubeleri bulunan startup aynı zamanda Singapur’da da bir merkez açacak.

Şirket başından beri mühendislik alanı başta olmak üzere farklı alanlarda çalışıyor. Yapılan büyük yatırımın ardından değerini arttıran Stripe yatırım almak isteyen diğer girişim şirketlerine de rol model oluyor diyebiliriz.

Şirket yetkililerinden John Collison yaptığı açıklamada “Halka açılmak gibi bir niyetimiz yok. İşimizin çok daha ilerleyeceğini düşünüyoruz. Giderek daha zengin olacağız ve dışarıdan gelen yatırımlara bağımlı kalmayacağız.” dedi.

Stripe aldığı yatırımları iyi bir şekilde değerlendirdikten sonra kendi de yeni girişim şirketlerine yatırım yapmak istiyor. Web siteleri ve uygulamalar yardımıyla daha kolay, hızlı ödeme yapılmasını sağlayan yazılımlar üreten şirketin bu alanda para harcaması gereken pek çok şey var.

Her ne kadar Amazon bu alanın en büyük firmalarından biri olsa da Stripe, Adyen, Paypal ve diğer şirketler için de önemli bir rakip konumunda. Müşterilerini arttırmak ve daha fazla kar elde etmek için çalışan şirket aynı zamanda bu alanda yapılan sahtecilikleri de önlemeye çalışıyor.

Şirketin kurucu ortaklarından John Collison yaptığı bir açıklamada “Bu alanda en çok çalışan şirketlerden biriyiz.” dedi.

Güncel İçerikler