Heystyleit: Size özel stil danışmanlığı yapan mobil pazar yeri uygulaması

Son zamanlarda gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medyanın hayatımızın tam ortasında yer alması bazı alışkanlıkları da değiştirdi. Özellikle yeni jenerasyonunda sosyal medyaya konulacak fotoğraflar hayatlarında büyük önem taşıyor ve ortalama 100 beğeninin altındaki fotoğrafları başarısızlık olarak görüyorlar.

Sadece yeni jenerasyon değil değil önceki jenerasyonlarda da bu durum büyük önem taşıyor. İnsanların dış görünüşlerini riske atmak istemediği; özellikle akıllı alışverişin önem kazandığı bir zaman diliminde yaşadığımızı söyleyebiliriz.

Hystyleit girişimi Yağmur Sefa ve Ali Baran tarafından Temmuz 2017’de İstanbul’da kuruldu.

Heystyleit fikrinin ortaya çıkışı

Yağmur Sefa

Yağmur fikrin çıkışıyla ilgili şunları söyledi:

“Etrafımızdaki insanlar son zamanlarda bana ve diğer stylist arkadaşlarımın telefonlarına fotoğraflar atıp özel günlerde, iş görüşmelerinde, düğünlerde ne giyeceklerini sormaya başladılar.

Bir anlık hevesle, giymeyecekleri, üzerlerine uymayan ya da trend olmayan bir şeyi almak istemiyorlar.

Eşe dosta ya da mağazada satış danışmanına sormak yerine; anlık profesyonel bir yardım almayı tercih ediyorlar. Biz de bu sorunun bir uygulamaya dönüşebileceğini düşündük ve Ali ile fikri hayata geçirdik.”

Hedefleriyle ilgili de sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şu an dünyanın her yerine Türkçe ve İngilizce olarak hizmet veriyoruz. Kullanıcılarımızın çoğu sırasıyla Amerika, Türkiye, Uzak ve Ortadoğu’dan oluşuyor.

Globaldeki hedefimiz birkaç dil yapısı daha koyarak uygulama içerisine yabancı stilistler ve özellikle yeni yetenekler alarak bir çok kadına da çalışma fırsatı vermek ve global markalarla işbirlikleri yapmak.”

MVP olarak 4 hizmetle piyasaya çıkan girişim Heystyleit’ten faydalanmak için uygulamayı App Store’dan ücretsiz indirip, facebook hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Sonrasında almak istediğiniz hizmeti ve stilisti seçip kendinizle ilgili bilgi verip, öneri almaya başıyorsunuz.

Hystyleit’in sunduğu 4 hizmet:

Logo
  1. This or That: Kullanıcılar mağazada ne alacaklarına ya da evde ne giyeceklerine karar veremedikleri zaman fotoğraf çekip sorabiliyor.
  2. Create Looks: Çok fazla kıyafetim var ama kombinleyemiyorum diyen kullanıcılar için, gardıroplarındaki parçaların fotoğraflarını uygulamaya yükleyip ne ne giyeceklerini sorabiliyor.
  3. What should i wear tonight: Bu hizmette kullanıcılar gidecekleri etkinliğin detaylarını yazıyor; stil danışmanları ise onlara fotoğraf ve linklerle ne giymeleri gerektiğini söylüyor.
  4. Premium Styling: Burada kullanıcılar stilistlerle görüntülü görüşme yapabiliyor.

Güncel İçerikler