Amazon, 60 dolarlık mikrodalga fırını Microwave’i tanıttı

Amazon yeni Alexa ürünlerini duyurduğu Amazon Hardware Event 2018’de Alexa destekli mikrodalga fırını Microwave‘i tanıttı. Neredeyse her yerde kullanılan ev aletlerinden biri olan mikrodalga fırın iş tanımının dışına çıkarak mutfakta yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yapmak için tasarlandı.

Amazon tanıttığı AmazonBasics kategorisindeki Alexa destekli cihazlar arasında mikrodalga fırın da vardı. Mikrodalga fırın 60 dolar olması ve temel işlemleri sesli komut ile gerçekleştirebiliyor olması ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Mikrodalga, Amazon’un üçüncü taraflar için bir API geliştirirken şirket içi referans ürün olarak hayata geçirdiği ürünlerden biri oldu.

Tüm bu anlattıklarımızdan sonra yeni mikrodalga 60 dolarlık ve üst düzey cihazlarda bulabileceğiniz kolaylıklardan yoksun ucuz bir mikrodalga fırın. “Ask Alexa” düğmesi bulunsa da kullanabilmek için başka bir donanım ürün gerektiriyor.

Sonuç olarak tanıtılan sadece bir mikrodalga şirket üçüncü taraf üreticileri kendi donanımlarını geliştirmeye zorlamak için referans tasarımları düşük maliyetle piyasaya çıkarma eğilimini sürdürüyor.

Güncel İçerikler