Hacker saldırısını farkeden AdGuard, kullanıcılara şifrelerinizi sıfırlayın diye uyardı

Popüler reklam engelleme platformu Adguard, hackerların kullanıcı hesaplarını ele geçirmeye çalıştığını tespit edince tüm kullanıcılara şifre sıfırlamaları gerektiğini duyurdu.

Şirket dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sunuculara ait şüpheli IP adreslerinden AdGuard hesaplarına sürekli olarak giriş yapılma girişimi tespit edildiğini belirtti. Şirket sahip olduğu güvenlik alt yapısı sayesinde saldırganların aynı anda birden çok şifre denemesi yapmasını engelledi ancak bazı kullanıcıların zarar görmesini engelleyemedi.

Önlem olarak AdGuard hesap şifrelerini sıfırladıklarını söyleyen AdGuard kurucu ortağı ve teknoloji sorumlusu Andrey Meskov AdGuard’ın dünya çapında yaklaşık beş milyon kullanıcıya sahip olduğunu ve mevcut olan en önemli reklam önleyici şirketlerden biri olduğunu söyledi. Yapılan bu saldırıda hesapların doğrudan ele geçirilmediği söyleniyor ancak yüzdesi küçük olsa da etkilenen birçok hesap olduğu biliniyor. AdGuard kullanıcılarının neden hedef alındığı hala anlaşılabilmiş değil ama şirket hızlı ve etkili müdahalesi sonrası kullanıcı güvenliğini arttırdığı açıklamalarını yaptı.

Kimlik avı veya şirket prestijine zarar vermeyi amaçlayanlara karşı AdGuard’ın yeni stratejisi güvenlik sistemini arttıracak herhangi bir ihlali bildirme veri tabanı olan Pwned  ile çalıştıklarını söyledi. Troy Hunt‘un geliştirdiği bu sistem hem İngiltere hem de Avustralya hükümetleri tarafından güvenilen ve diğer birçok şifre yöneticisi ve kimlik çözümleri ile entegre.

Kaynak

Güncel İçerikler