Tarım endüstrisi ile bilimi birleştiren şirket Indigo, 250 milyon dolar yatırım aldı

Tarım endüstrisi için algoritmalar ve makine öğrenimi geliştiren şirket Indigo, yürüttüğü E serisi finansman turunu 250 milyon dolar ile kapadı. Böylelikle şirket toplam değerini 3.5 milyar dolara yükseltmiş oldu. Bu yatırım turuna Baillie Gifford, Alaska Permanent Fund ve Flagship Pioneering katıldı.

2014 yılında kurulan firma, sürdürülebilir tarım uygulamalarını geliştirmek ve bununla beraber çiftçilerin kârını arttırmayı hedefliyor. Indigo, doğal mikroskobik organizmaları kullanarak bitkileri güçlendiriyor, böylece sert iklim koşullarına ya da su kıtlığına dayanabilen bitkiler hasat ediliyor. Şirket çiftçilerin mahsulünü %10-%15 oranında arttırabileceğini iddia ediyor.

Yatırım turunun ardından firma alıcıları satıcılar buluşmalarını sağlayacak çevrimiçi bir platform oluşturmak için kolları sıvadı. Bu platform aracılığıyla tohum satın almak isteyen alıcılar öncelikle teklif verecekler. Şirket CEO’su David Perry; ‘Var olan eski düzeni tamamen değiştirmek zorunda değiliz fakat aynı şeyleri yapmaya devam edebilmek için yeni teknolojiler geliştirmek zorundayız.’ dedi.

Güncel İçerikler