İlaç geliştirme alanında faaliyet gösteren Generate Biomedicines, 370 milyon dolar yatırım aldı

Terapötik gelişimde temel bir değişimi temsil eden Generate Biomedicines, 370 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İlaç geliştirme alanında faaliyet gösteren lider isimlerden biri olan Generate Biomedicines, 370 milyon dolarlık finansman turunu duyurdu. Seri B yatırım turunda Alaska Permanent Fund, Altitude Life Science Ventures, ARCH Venture Partners, T. Rowe Price Associates ve Flagship Pioneering gibi isimler yer aldı.

Generate Biomedicines, makine öğrenimi destekli Generative Biology platformu ile çok çeşitli protein yöntemlerinde ve daha önce keşfedilmemiş protein terapötiklerinde hızla yeni ilaçlar geliştirebiliyor. Generate Biomedicines, Moderna’nın arkasındaki yatırımcı olan Flagship Pioneering tarafından desteklenen büyüyen bir şirket kadrosundan biridir.

Makine öğrenimi tarafından yönlendirilen terapötik gelişimde temel bir değişimi temsil eden girişim, bu yeni yaklaşımla geleneksel ilaç keşfi deneme yanılma yöntemlerini geride bırakmayı ve yeni bir programlanabilir ilaç mühendisliği çağını başlatmayı hedefliyor. Generate, şirketin hesaplama biyolojisi, makine öğrenimi, veri üretimi ve ıslak laboratuvar yeteneklerini önemli ölçüde genişletecek son teknoloji ürünü iki tesis inşa ediyor.

Yeni sermaye, şirketin teknoloji platformunu geliştirmesine, organizasyonu hızla büyütmesine ve yeni ilaç geliştirme sürecine yönelik çok sayıda programı ilerletmesine olanak sağlayacak. Bugün 80 kişiden oluşan bir ekibe sahip olan şirket, önümüzdeki iki yıl içinde bu sayıyı 500’e çıkarmayı hedefliyor.

Generate Biomedicines CEO’su ve Flagship Pioneering CEO-Ortağı Mike Nally, 2023 yılında klinikte birkaç tane olmak üzere yıl sonuna kadar birden fazla klinik öncesi programa sahip olacaklarını söyledi. Şirketin odak noktası bulaşıcı hastalık, onkoloji ve immünoloji olmak üzere, klinik öncesi aşamalarda birkaç ilaç adayı var.

Güncel İçerikler