Onboardio: Canlı chat kullanan sitelerde mesajlaşma yükünü analitik veriyle azaltan girişim

Workup Girişimcilik Programı kapsamında kabul edilen girişimleri paylaşmaya devam ediyoruz. Şimdi sizleri Onboardio isimli girişimle tanıştırmak istiyoruz.

Onboardio, canlı chat kullanan web sitelerinde, sıkça sorulan ve tekrar eden soruların cevaplarının, daha chat oturumu başlamadan gösterilmesini sağlayan bir üründür. Baran Özbek tarafından Eylül 2017’de İstanbul‘da kuruldu ve Workup’a kabul edildi.

Baran bu ürünü tamamen arkadaşının bir ihtiyacından yola çıkarak kurmuş. Sonrasında ilerlemeyi görünce ve başkalarının da ihtiyacı olduğunu anlayınca ürünleştirerek bu seviyeye getirmiş.

İnternet üzerinde 1 milyondan fazla domain canlı chat uygulaması kullanıyormuş. Baran bu pazarın büyük kısmına, sunduğu çözüm ile hakim olmak istiyor. Çünkü özellikle eticaret sitelerinde, operasyon yükünün büyük kısmının sık sorulan sorular oluşturuyor. Kullanıcılar bu soruların yazdığı sayfayı okumaktansa, chat kısmından direkt gerçek bir kişiye sormak istiyor. Bu durumda da müşteri temsilcisi tarafında ciddi bir zaman kaybı yaşanıyor. Onboardio, canlı chat başlamadan bu soruların cevabını kullanıcıya sunuyor.

Peki bunu nasıl yapıyor?

Site sahibi daha önceden kendi belirlediği adımlar üzerinden, kullanıcının karşısına bazı soruların cevabını çıkarıyor. Örnek vermek gerekirse; biz kullanmıyoruz ama kullandığımızı varsayalım. Siz egirisim.com’da girdiniz ve sonrasında, girişimcilik başvuruları sayfasına gittiniz ve buradan iletişim bölümüne geldiniz. Biz ise daha önce planladığımız şekilde, siz bize mesaj yollamadan yada chat üzerinden yazmadan, sizin karşınıza sorulabilecek soruları ve cevapları çıkarıyoruz. Mesela, yeni programlar ne zaman açılacak?, başvuru tarihlerinde bir değişiklik var mı? sadece fikir aşamasında bir girişimim ama başvurabilir miyim? gibi sorular.

Şu anki kullanıcılarının bir kısmını yakın çevresi ve Beta sürecinde gelen üyeler oluşturuyor. Ücretli üyelik modelini yeni yayına almışlar. Beta sürecinde kazandıkları kullanıcılar yeni yeni ücretli üye olmaya başlamış. Bakalım ilerleyen süreçlerde nasıl bir büyüme elde edeceğini birlikte göreceğiz.

Biz de girişimdeki önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler