Apple’ın sürücüsüz araç filosu son dört ayda %27 büyüme gösterdi

Apple, Kaliforniya’daki test filosuna otonom araçlar eklemeye devam ediyor. Yeni eklenenler ile birlikte Apple, dört ayda filosundaki araç sayısını %27 arttırmayı başardı.

Raporlara göre şirketin şu an şehir içi yollarda kullanımına izin verilen 70 aracı var. Çünkü Kaliforniya Motorlu Araçlar Dairesine göre, (DMV) araçların şu anda bazı sorunları bulunmakta buna rağmen DMV, şirketin araçlarının trafiğe çıkmasına onay veren tek resmi kurum. Geçtiğimiz 18 ay boyunca sürücüsüz araç şirketleri markalarını öne çıkarabilmek için oldukça sıkı çalıştı. GM Cruise 175 ve Google’ın Waymo’su 88 araç üretti, Apple ise listede şimdilik üçüncü sırada.

Geçtiğimiz ağustos ayında şirketin otonom aracı Lexus RX450h SUV bir kazaya karışmıştı. Araç duraklama esnasındayken arkadan gelen bir sürücü araca çarpmıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmasa da iki araçta da hasar meydana gelmişti. Bu tip araçlardaki ani duraklamalar ise ilerideki olası kazaların önünü açıyor.

Apple CEO’su Tim Cook’un otonom teknolojilere olan ilgisi son zamanlarda oldukça artmaya başlamış durumda.  Bu da akıllara şirketin otonom teknolojilerinde kendi donanımlarını geliştirmek istediğini getiriyor.

Güncel İçerikler