Funding Circle halka arz edilmeye hazırlanıyor

İngiliz Fintech startup’ı Funding Circle, yetersiz hizmet alan küçük işletmelere odaklanan bir p2p kredilendirme platformudur. Şirket dün yaptığı basın açıklamasında muhtemel bir halka arz için tescil belgesi yayınladığını ilan etti. Bununla beraber toplam 300 milyon pound elde etmek istediğini belirten Funding Circle toplam 1,5 milyar sterlin üzerinde değerlenebilir.

2010 yılından kuruldukları bugüne kadar 373 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Kurucuları ise 2008’de yaşanan küresel ekonomik kriz sonrası küçük işletmelere yardım etme amacına sahipti. Bahsedilen küresel kredi platformu artık ABD, Almanya, Hollanda ve İngiltere’deki yatırımcıları büyümek için borç almak isteyen küçük işletmeler ile birleştiriyor. Kuruluşundan bu yana dünya çapında 50 binden fazla işletmeye 5 milyar sterlinden fazla kredi sağlamıştır.

Şirket CEO’su ve kurucu ortağı Samir Desai, Funding Circle hakkında şunları söylüyor; ‘Misyonumuz daha iyi bir finansal dünya inşa edebilmek. Son sekiz yılda faaliyet gösterdiği her pazarda bir numara olan bir platform haline gelebilmek için çok çalıştık. Halka arz, dönüşümsel yolculuğumuzun bir sonraki adımıdır.’

Bundan bir buçuk yıl önce Desai, halka arzın uzun vadeli bir hedef olduğunu belirtmişti. Şimdi ise elde edeceği geliri net bilanço geliri pozisyonlarını iyileştirmek için kullanmayı planlıyorlar. Bu da yatırımcılar ve borçlular arasında güvenin sağlanmasına ve kâr ile büyümesine yardımcı olabilir.

Halka arz sırasında Index Ventures ortağı ve Funding Circle yönetim kurulu üyesi olan Neil Rimmer bazı açıklamalarda bulundu; ‘Bankalar borç vermeye gün geçtikçe daha isteksiz hale geldikçe, Funding Circle İngiltere ABD ve Avrupa’da küçük işletmeler için adeta vazgeçilmez bir finansman kaynağı haline geldi. İşimizin finanse edilerek büyüyen işletmeler, çalışanları, müşterileri ve faaliyet gösterdikleri ülkeler üzerinde geniş bir etkisi var. Bu, şirketin on binlerce ek küçük işletmeyi desteklemesini sağlayacak önemli bir kilometre taşıdır. Ki bu da kutlanması gereken bir olay.’

Index Ventures, Funding Circle’ın en büyük hissedarı ve 2011 yılından bu yana şirketin destekçisi olmuştur. Index ayrıca portföyünde Adyen, iZettle, Revolut ve Robinhood gibi birçok fintech yatırımını barındırıyor.

Güncel İçerikler