PatiBuddy ile evcil hayvanınız için saatlik veya günlük bakıcı bulun

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimizde bugün PatiBuddy isimli bir İTÜ Çekirdek girişimi var. Bazılarımızın evcil hayvanı var ve ne yazık ki hiç beklemediğimiz zamanda çok acil bir işimiz çıkıyor, seyahat etmemiz, bir iş yemeğinde bulunmamız veya önemli bir toplantıya katılmamız gerekiyor. Ya da tatile gitmek de isteyebilirsiniz. İşte bu girişim bu anlarda size çözüm sunuyor.

Begüm Ünver tarafından Temmuz 2017’de İstanbul’da kurulan PatiBuddy, kedi ve köpekleriniz için güvenilir bakıcıları ve gezdiricilerini bulabildiğiniz bir online platformdur. Platformda bakıcı olmak için; en az 1 yıldır kendi hayvanınıza bakıyor olmalısınız ve yüz yüze mülakatı geçmiş olmalısınız. Ayrıca PatiBuddy tarafından verilen eğitimleri de tamamlamalısınız. Bakıcılar evcil hayvanı, sadece sahibinin evinde bakabiliyor ve aynı bölgede gezdirebiliyor. Kendi evimde bakabilirim derseniz bu durum kesinlikle kabul edilmiyor. Böylelikle hayvan sahibinin aklı arkada kalmamış oluyor ve rahat bir şekilde kendi işlerini yapıyor. Bakıcılar da aldıkları eğitimlerden ötürü, hayvan sahibini belli aralıklarla fotoğraf ve videolar (WhatsApp vb.) ile bilgilendiriyor.

Kurucusu Begüm Ünver “Şu ana dek 60’tan fazla evcil hayvan sahibi için 1300 saat üstü hizmet gerçekleştirdik. Bayramda 10 bakıcımız ile 10 günde 472 saat hizmet tamamladık.

Şu anda 20’den fazla bakıcı kadrosuna sahip olan girişim, İstanbul içerisinde 15 ilçede faaliyet gösteriyor. Henüz mobil uygulaması yok ancak yakında yapılması planlanıyor. Kedi, köpek vb. gibi evcil hayvanına baktırmak isteyen kullanıcılar, PatiBuddy adresi üzerinde talep formu oluşturuyor.

“Birçok fatura kestim, ilk müşterilerimi parklardan buldum.”

Kurulduğu günden bir süre sonra fatura kesmeye başlayan Begüm, ilk müşterilerini parklarda hayvanlarını gezdiren ve müşterisi olabilecek potansiyel sahiplerle konuşarak bulmuş.

Bugüne kadar İTÜ Çekirdek ve Bayer Grants4Apps‘in kuluçka desteğini alan PatiBuddy, ayrıca KOSGEB girişimcilik desteğinden de faydalanıyor.

Biz de PatiBuddy’i yakından takip ediyoruz, gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler