Muhasebe ve bankacılık hizmetlerini birleştiren Countingup, 2,3 milyon euro yatırım aldı

İngiliz bir Fintech olan şirketi Countingup, müşterilerine genel olarak defter tutma özelliğini barındıran bir banka hesabı sağlar. Şirket, gerçekleştirdiği son tohum finansmanında 2.3 milyon euro’luk yatırım aldı. Yatırım turu Forward Partners tarafından yönetildi ve öne çıkan yatırımcılar arasında Frontline Ventures ve JamJar Investments vardı.

Countingup, geçen yıl bulut hesaplama yazılımı Clear Books’un da kurucusu olan Tim Fouracre tarafından kuruldu. Uygulama genel olarak küçük işletmelerin işletim hesaplarını yeniden oluşturarak günlük hayatlarını kolaylaştırıyor.

CEO Fouracre, bu tarz işletmelerin muhasebe ve dosyalama işlerinin otomatik hale gelmesini vizyon edinmiş durumda. ‘Eğer bir işletmeyi yürütmekten sorumluysanız, hesap tutma işleri size tam bir angarya olarak gelebilir. Ek olarak zamanınızı ve enerjinizi buna harcarsınız. Bu işi sizin yerinize yapan bankalar ise yüksek fiyatlardaki harçları ile cebinizi yorar ve doğal olarak bu tarz işletmelere olan güveninizi yitirirsiniz. Countingup ise bahsedilen tüm bu süreci tamamıyla basit hale getiriyor. Muhasebe ve bankacılık hizmetlerini tek bir android uygulamasında birleştiriyor.’

IOS ve Android’den indirebilen uygulamayı kullanmaya başlamak ise kullanıcıların yalnızca beş dakikasını alıyor. Açtığınız hesapla birlikte bir kod/hesap numarası ve temassız bir Mastercard edinmiş olursunuz. Uygulama ayrıca hali hazırda bir kar-zarar raporu ve işlemlere makbuz ekleme özelliği içeriyor.

Tim Fouracre, Countingup’ın İngiltere’de 1 milyon kullanıcı olan finansal platform olmasını hedeflediğini belirtti.

Güncel İçerikler