Çinli araç paylaşım şirketi Didi, Hitch uygulamasını askıya aldı

Uber’in Çin’deki hizmetlerini satın alan Çinli ulaşım ağı Didi Chuxing, yolcularından birinin öldürülmesinden sonra ülkedeki faaliyetlerini askıya alacak. Meydana gelen ölüm olayı şirketin bu yıl yaşadığı ikinci ölüm olayı.

Çin’in doğusunda bir şehir olan Zhejiang’da yaşanan olay şirketin Hitch adlı taksi servisinde gerçekleşti. Reuters’in haberine göre 20 yaşındaki kadın taksi şoförü tarafından önce tecavüze uğradı ardından öldürüldü. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre şirketin taksi servisi olan Hitch önce bu şehirde daha sonra ülke genelinde askıya alınacak.

Şirket yaptığı basın açıklamasında uygulamanın başına gelenler hakkında konuştu; ‘Hizmetimizin hayal kırıklığı yaratmasından dolayı oldukça üzgünüz. Olay, önceki yolcunun şikâyeti üzerine hızlı bir şekilde hareket etmemesi ve polisle kamusal ve katı bilgi paylaşımı sürecindeki pek çok eksikliği göstermektedir.’

Hitch son üç yılda bir milyardan fazla yolcu taşıdığını belirtiyor, fakat uygulamanın büyük güvenlik sorunları olduğu aşikâr. Bundan üç ay önce bir hostesin öldürülmesinden sonra uygulama altı hafta hizmet verememişti ardından uygulama tekrar kullanıma açılmıştı. Yeni yaşanan bu olay ise ülke halkının uygulamaya bakış açısını değiştirmiş durumda.

Şirket yaşanan cinayetin ardından iki üst düzey yöneticisini işten çıkardı; Hitch Genel Müdürü ve Müşteri Hizmetleri Başkan Yardımcısı. Ayrıca şirket uygulamadaki denetimlerini arttıracağını da belirtti.

Güncel İçerikler