Cleo Capital, kadın girişimcileri desteklemek için 10 milyon dolar fon toplayacak

Girişimci Sarah Kunst, kendi işini kuran ama finansal desteğe ihtiyacı olan kadın girişimcilere destek için kolları sıvadı. Axios’un haberine göre Kunst, Cleo Capital için 10 milyon dolarlık bir hedef koydu ve buna göre herhangi bir yatırıma ihtiyaç duyan kadın girişimciler bu fondan faydalanabilecekler.

Scout görevini üstlenen yatırımcılar için firmaların erken aşamada olması oldukça önemli. Kunst da bu faktörü göz önüne alarak bu yöne doğru hareket etmeyi uygun görmüş. Buradaki scout görevini yürütürken asıl işine de devam edip etmeyeceği konusunda ise henüz net bir bilgi yok. Kendisi bir fitness uygulaması olan, hatta geçen sene Arielle Zuckerber’in de dahil olduğu melek yatırımcılardan 500.000 dolar yatırım alan ProDay’ın kurucusu.

Sarah Kunst, CEO, Cleo Capital

Cleo Capital, Sarah Kunst’ın dahil olduğu ilk kadın odaklı fon değil. Geçtiğimiz şubat ayında Tinder benzeri bir arkadaşlık uygulaması olan Bumble’a kıdemli danışman olarak katıldı. Uygulamanın COO’su Sarah Jones Simmer ile birlikte yine kadın girişimci odaklı bir fon olan Bumble Fund’u oluşturdular.

Kunst, son zamanlarda kadınların kurmuş olduğu şirketlere fon sağlamak için çok büyük bir çaba harcıyor. Geçen sene 500 Startups’ın kurucusu Dave McClure tarafından Facebook’tan uygunsuz mesajlar aldığını, ardından şirketten ayrılmak zorunda bırakıldığını açıklamıştı. Genç girişimci bu durumdan derin üzüntü duyduğunu da belirtmişti.

PitchBook verilerine göre 2017 yılında yatırım bekleyen şirketlerdeki iş ortaklarının yalnızca %11,3’ü kadındı. Kurucusu kadın olan, yatırım alan girişimler ise bu yüzdenin sadece 2.2’lik bir kısmını oluşturdu. Kadınlar tarafından yönetilen girişimler bu yıl yaklaşık 2,5 milyar dolar yatırım aldılar.

Umuyuroz ki, Türkiye’de de girişimcilerin desteklenmesi için yeni fonlar toplanır.

Güncel İçerikler