TTGV 250K Sağlık Teknolojilerinde İş Fikri Yarışması girişimcilerin başvurularını bekliyor

TTGV, faaliyete geçtiği ilk senesinde sağlık alanına odaklanan tematik yatırım programı “HİT” kapsamında pazara çıkma aşamasındaki sağlık girişimlerinin değerlendirilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda, sağlık alanındaki erken aşama girişimlerin doğru iş modeliyle doğru ürün eşleşmesini sağlayarak müşteri geri bildirimlerine dayalı iş fikirlerini ve sektörel işbirliklerini geliştirmek amacıyla TTGV 250K Sağlık Teknolojilerinde İş Fikri” yarışmasını düzenlemektedir.

Yarışma sürecinin başında sağlık alanında iş fikri olan katılımcıların başvuruları değerlendirilecek, kabul edilen katılımcılara 3 aylık eğitim ve mentorluk programı uygulanacaktır. Etkinliği benzer örneklerinden ayıran nitelikler, girişimcilerin pazardaki problem ya da ihtiyacını sektör ve müşteri katkıları ile belirleyerek ilgili sorununu ele alıp çözmesi ve “müşteri geliştirme odaklı” sürdürülebilir ticari modeli keşfetmesine destek sağlanması olarak öne çıkmaktadır. TTGV tarafından aktif olarak izlenecek girişimlerin ileride HİT programı dahil olmak üzere farklı programlar için bir kaynak oluşturması beklenmektedir.

Fikirden Pazar Sağlık

Yarışma sürecinde girişimcilere çeşitli konularda eğitimler ve seminerler verilecek, bu çalışmalar mentörlüklerle desteklenecektir. Geliştirilecek ürünün pazarda bir soruna ya da ihtiyaca yönelik olabilmesi açısından da Türkiye’deki sağlık sektöründeki müşteri, iş modelleri, akreditasyon/sertifikasyon süreçleri konularında içerik sağlanacaktır. Tamamlanan eğitimler, seminerler ve atölye çalışmalarının ardından programın ikinci aşamasına devam etmeye hak kazanan girişimler ekosistem paydaşlarından oluşan bir jüri tarafından belirlenecektir. 3. Aşama ile birlikte sektöre özel profesyonel uzmanlar ve nitelikli kişilerle mentörlük süreçleri yoğunlaşarak devam edecektir. 4. Aşama sonunda da yarışmanın finali olacak Demo Day organizasyonu ile ödül kazanan girişimlere ödülleri takdim edilecektir.

“Fikirden Pazara Sağlık” temasıyla yola çıkan TTGV 250K iş fikri yarışmasında jüri tarafından belirlenecek iş fikirlerine toplamda 250 bin TL’lik ödül verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en son 17 Eylül 2018 tarihinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye http://250k.ttgv.org.tr adresinden ulaşılmaktadır.

Güncel İçerikler