Eventbrite, 200 milyon dolarlık halka arz gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük etkinlik yönetimi platformlarından biri olan Eventbrite, 200 milyon dolarlık hisselerini satışa (IPO) sundu. Şirket A grubu hisse satışlarında başarılı olursa, 200 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyor.

Etkinlikleri oluşturmaya yönetmeye ve büyütmeye yardımcı olan platform Eventbrite, bulunduğunuz şehirdeki tüm etkinliklerden haberdar olmanızı da sağlıyor. Girişimcilik ekosisteminin büyümesi ile artan hackathon, parti ve çeşitli etkinlikliklere ev sahipliği yapan Eventbrite 180’den fazla ülkede ve birçok bölgede milyonlarca etkinlik destekledi, 50 milyondan fazla katılımcı ile haftada üç milyondan fazla bilet satışı gerçekleştiriliyor.

Eventbrite satışa sunduğu hisse gelirleri ile şirketin son kayıplarını telafi etmek için kullanmayı planlıyor. Şirket 2017 yılında 201.6 milyon dolar net kâr elde ederken işletme ve zarar giderleri kâr oranlarından elbette daha düşük fakat bu oran zarar gerçeğini değiştirmiyor. Zarar miktarı 2017 yılında 38.5 milyon dolar ve 2018 yılında 15.6 milyon dolar olarak açıklandı.

Herșeye rağmen Eventbrite gelirleri gayet iyi durumda şirket yöneticileri net gelir artışını yüzde 51 olarak açıkladı ve 2018’de şu ana kadar 142 milyon dolar net gelir bildirdi. Eventbrite tüm dünyada sürdürdüğü “her türlü etkinlik” anlayışını devam ettiriyor bu anlayışı destekleyen adımları kategoriler ve ülkelere göre genişletilmiş özellikler ekleyerek atmayı planladıklarını açıkladı.

Eventbrite 2006 yılından bu yana Tiger Global, Sequoia Capital ve DAG Ventures gibi yatırımcıların desteğiyle dokuz fonlama turunda 332,3 milyon dolar yatırım aldı.

Güncel İçerikler