Blockchain teknolojilerine yatırım yapan Pantera Capital, yeni fonunu 175 milyon dolar arttırdı

Sadece Blockchain teknolojilerine yatırım yapmaya odaklanmış olan Pantera Capital, son yıllarda yaptığı yatırımlarla dikkat çekerken üçüncü girişim sermayesini 175 milyon dolar‘a çıkarmayı hedefliyor. İkinci girişim sermayesi için kullandığı 25 milyon dolar büyük sıçrama yaşatırken 2013 yılında 13 milyon dolar girişim sermayesi kullanmıştı.

Hızla değişen ve büyüyen bitcoin piyasası bitcoin yatırımcıları için farklı fırsat alanları oluşturuyor yatırım miktarı fırsatların boyutları ile şekilleniyor firma ortağı Paul Veradittakit bu konu hakkında “Hızla büyüyen farklı fırsat alanları için yatırımlar da esnek olmak ve piyasaya girmek istiyoruz” dedi.

Pantera, birçok girişim fonları gibi yapılandırılmış girişim fonlarına ek olarak bir miktar hisse karşılığında girişimlere yatırım yaparak geçirdiği 10 yıllık yatırım deneyimine sahip. Firma para yönetimi işlerini stratejik yöntemleriyle gerçekleştiriyor ve girişimi çekirdek ekip halindeyken satın alımlarını gerçekleştirerek erken yapılan yatırım sayesinde daha az maliyetle satın aldığı girişime doğru bağlantılar sağlayarak büyümesine katkı sağlıyor. Pantera’nın şuan birlikte çalıştığı girişimler arasında olan ve birçok yatırımcının ilgisini çeken Morehead, şirkete en çok kazandıran bitcoin girişimi.

Veradittakit, “Bitcoin’in geçerliliğini sürdürecek kripto para birimi olarak kalacağından emin değilseniz ya da ortaya çıkabilecek diğer kullanım durumlarıyla ilgileniyorsanız ya da sadece varlıkları olan çeșitlendirilmiş bir varlık portföyü oluşturmak istiyorsanız asitmetrik bitcoin olarak size geri döner ve ya düşük değerlemeler sundukları için daha az değerle geri dönebilirler”

Pantera şirket yöneticileri endişe duymadıklarını birçok kurumsal bağlantılı blockchain şirketine yatırım yaptıklarından bahsettiler. Eger her şey planlandığı gibi giderse Pantera her zaman orada olacak ve her zamankinden daha fazla dağıtımı olacak.

Güncel İçerikler