Ucommune, 1.8 milyar dolar değerleme üzerinden 43.5 milyon dolar yatırım aldı

WeWork‘un 500 milyon dolar yatırım almasından birkaç hafta sonra, rakiplerinden birisi daha yarışta öne çıkmaya çalışıyor. Ofis paylaşım platformu Ucommune, -eski adı ile UrWork- 43.5 milyon dolarlık C serisi yatırım turunu sonlandırdığını açıkladı. Böylelikle Ucommune değerini 1.8 milyar dolara yükseltmiş oldu.

Pekin merkezli şirketin yeni yatırım turu, gayrimenkul odaklı yatırım firmaları Prosperity Holdings ve RK Properties tarafından yönetildi. Crunchbase verilerine göre ise 2016’dan beri yatırımcılarından 450 milyon dolar kazandı.

Ucommune’e göre her iki yatırımcı da şirket için stratejik bir konumda bulunuyor. Özellikle Prosperity Holdings ile olan ortaklığın, şirketin Singapur’daki varlığı ve Güneydoğu Asya pazarındaki varlığını genişletmesine yardımcı olacağı düşünülüyor. Şirket mevcut ofis alanlarını genişletmek için ise RK Properties ile çalışacak.

Ucommune, tam 35 şehirde 160’dan fazla noktada ofis açma niyetinde. Öncelikte Çin’de olabildiğince yayılmayı amaçlayan şirketin diğer planları arasında New York, Londra, Hong Kong ve Tayvan var. Bu arada şirket bu yıl 45 milyon dolar değerinde dört şirketi bünyesine kattı, bu şirketler arasında Workdom en dikkat çeken isim.

Güncel İçerikler