Instacart teslimat yükünü azaltmak adına Postmates ile anlaştı

Instacart, San Fransisco’daki pilot merkezinde siparişleri yetiştiremediği yoğun saatlerde daha hızlı teslimat sağlayabilmek adına yeni nesil dağıtım servisi PostMates ile anlaştı. Buna göre Instacart müşterileri hala şirketten sipariş verebilecek fakat yoğunlukta bazı teslimatlar Postmates’e kalacak. Daha önce Walmart gibi kuruluşlar ile anlaşmalar yapan şirket ilk kez ek dağıtım servisi olacak.

Instacart’ın Kuzeybatı Bölge Genel Müdürü Michelle McRae, ortaklık hakkında konuştu; ‘Hizmet sektörünün birçok ayağı gibi Instacart da aşırı talep gördüğü zamanlarda yardıma ihtiyaç duyuyor. Instacart kullanıcıları uygulamayı çoğunlukla sabah ve öğleden sonraları kullanmayı tercih ediyor çünkü bu saatlerde insanlar sıcak hazır yemeklere ihtiyaç duyuyor.’

Postmates ise bu ortaklığı artan gelirler ile beraber düşük ücretli dağıtım elemanları edinmek için bir fırsat olarak görüyor. Şirket SVP’si Dan Mosher ise ‘Bu durumu Postmates’in geleceğini sağlamlaştırmak adına büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Sektörde birçok marka var fakat hiçbiri gereken yetkinliklere sahip değil, sadece anlaşmalı kuruluşlar ile çalışıyorlar. Biz ise müşterilerimiz için onların istekleri doğrultusunda kuruluş farketmeksizin teslimatları gerçekleştiriyoruz.’ dedi.

Instacart uygulaması şu an sadece San Francisco’da hizmet veriyor fakat gelecekte daha geniş coğrafyalara yayılmak ve bunun yanında hizmet yelpazesini genişletmek istiyor.

Güncel İçerikler