Google, bağımlılık ile ilgili arama sonuçlarını aldığı önlemlerden sonra tekrar kullanıma açıyor

Google, yaklaşık bir yıl süren yasağın ardından, bağımlılıkla ilgili anahtar kelimeler ve kelime öbekleri platformunda yayınlanacak arama sonuçlarına ve reklamlara izin verecek. Buna göre ‘hap kullanmayı bırakmaya yardım’ ya da ‘meth bağımlılığı’ gibi sonuçlar aramalarda görünecek.

Bu reklamlar üzerindeki yasak geçen sene Eylül ayında ABD’de başladı ve Ocak ayında tüm dünyada geçerli hale geldi. Yasak, bağımlılık ile ilgili yardım arayan kişilerin bir kazanç kapısı olarak gören ve oldukça düşük başarı sağlayan şaibeli bağımlılık merkezlerini engellemek için konulmuştu. Google, reklamları güvenli ve etik bir şekilde yeniden tanıtmanın bir yolunu bulana kadar yasağı sürdürdü ve bu konu üzerinde titizlikle çalıştı.

Bununla beraber şirket, tıp ile ilişkili işletmelerin çevrimiçi ortamda doğrulanması konusunda uzmanlaşmış Portland merkezli bir şirket olan LegitScript ile iş birliği yaptı. Özellik genel olarak işletmelerin lisansları ile uyumlu olmaları, ilaç ve tedavi planlarını listelemeleri ve profesyonelliklerini gösterme gibi 15 ayrı konuda önemli filtre seçenekleri kullanarak en güvenilir sonuçları ortaya çıkarıyor. Ardından sadece LegitScript tarafından incelenen ve onaylanan bağımlılık merkezlerinin, Google’da bağımlılıkla ilgili sorgulara karşı reklam yayınlamasına izin verilecek.

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada reklam ödemesini yapan şirketlerin onaylandığı anda reklamların yayınlanmaya başlanacağını, bunun şu anda bölgeye ve anahtar kelimeye bağlı olarak değişebileceğini de belirtti.

Güncel İçerikler