Google, 1 Trilyon dolar değerleme yarışında yerini aldı

Google’ın ana kuruluşu olan Alphabet bu yılın ikinci çeyreğini 32.66 milyar dolar ile kapatarak Pazar beklentilerinin üzerine çıktı. 2018 yılı bazında %26’lık bir artış ve daha önemlisi geçen yılın bu çeyreğinden daha hızlı bir artış elde etti. Bu da şirketin her şeye rağmen reklam işinden para kazanmaya devam ettiğini gösteriyor.

Olayın duyulmasının ardından Alphabet hisseleri %5 daha fazla değer kazandı ve Amazon ile kafa kafaya gelmelerini sağladı. Geçtiğimiz hafta AB’nin Google’a kestiği 5 milyar dolarlık para cezası, şirketin Wall Street’teki konumunu pek sarsmamış görünüyor.

Google’ın reklam gelirlerinin yanında diğer önemli kazanç kapısı bulut teknolojileri ise %37’lik bir artış ile sınırları zorladı. Reklam gelirlerine geri dönecek olursak da onun artışı %24’lük bir değerde seyretti.

Google, yatırımcılarını yalnızca bir reklam şirketi değil, aynı zamanda bir donanım ve hizmet şirketi ve hatta bunun ötesinde bir platform şirketi olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

Tüm bu gelişmeler bir yana Google, bu yarışta halen Amazon ile rakip durumda. Hangi şirketin yarışı kazanacağı ile ilgili herhangi bir tahmin yapmak şimdilik zor görünüyor.

Güncel İçerikler