Tasarım çerçeveleme hizmeti sağlayan Framebridge 30 milyon dolar yatırım aldı

Özel çerçeve tasarım hizmeti sağlayan Framebridge, Swan & Legend Ventures Partners, Revolution Ventures ve NEA’nın katılımıyla 30 milyon dolarlık C serisi yatırım aldı.

2014 yılında piyasaya sürülen Framebridge, web sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla uygun fiyatlı ve kullanışlı özel çerçeveler sunuyor. Kurucu ve CEO Susan Tynan çerçeveli Ulusal Park posterleri için 1600 dolar ödediği an şirket kurma fikri başladı.

“Ben ne yaptım?” diye düşündüm. Çerçeveler posterlerden daha pahalıya mal oldu ve bu tecrübe bana şirket kurmaya karar verene kadar yapıştı. Tynan, çerçeveleme endüstrisinin nasıl çalıştığını ve kısa bir süre sonra Framebridge’in nasıl doğduğunu anlattı.

Tüketici tarafında süreç gerçekten basit. Kullanıcılar web site üzerinden bir fotoğraf yükleyebilir veya mevcut bir fotoğraf, poster veya sanat eseri göndermek için Framebridge gönderim hizmeti talep edebilir. Sonraki aşama ise tamamen tasarım yani web site veya mobil uygulama ile çerçeve stilinizi seçerek bitmiş ürün yedi ile on gün içinde evinize gönderilmesini bekliyorsunuz.

Framebridge üretimini kendi yaptığı için şirket bazı otomasyonlar sayesinde üretim sürecini daha düşük maliyetlere indirdi. Bir kullanıcının 10×10 boyutunda instagram fotoğrafı için ödeyeceği en yüksek fiyat 10 dolar.

Framebridge üretimi kendisi yaptığı için kullanıcılarını posterlerin çerçevelenme sürecine dahil ederek duygusal anlar yaşamalarını sağlıyor. Framebridge bu sayede müşterilerin geleneksel çerçeve yöntemlerine teslim etmedikleri eser ve fotoğraf öğelerini %65 oranında firmasına kazandırmayı sağlıyor.

Tynan, arz ve talebi dengelemenin şirket için en büyük zorluklardan biri olduğunu söyledi. Yeni fonlama, üretim kapasitesinin genişletilmesi, teslimat sürecinin iyileştirilmesi, pazarlama ve marka bilinirliğinin yanı sıra, ürünün kendisi de yeniliklere doğru ilerleyecektir.

Güncel İçerikler