PayU, API destekli servis Zooz’u satın aldı

PayPal bir hafta önce sınır ötesi ödemelerde kolaylık sağlayan sistem PPRO’nun 50 milyon dolarlık yatırım turunu yönetmişti. Bu haberin hemen ardından PayPal’ın rakibi Naspers Grubu’nun ödeme sistemleri çözümü PayU ani bir hamle yaptı. Para transferi yapacak müşterileri için API destekli İsrail merkezli girişim Zooz’u satın aldığını duyurdu. Yapılan bu ortaklık ile de PayU’nun sınır ötesi ödemelerde elinin güçlenmesi planlanıyor.

İki şirket zaten daha önce de beraber çalışıyordu fakat PayU ve Zoom tek çatı altında daha kapsamlı bir hizmet vermeyi amaçlıyor. PayU CEO’su Laurent le Moal verdiği bir röportajda ‘Ya kapalı bir alanda büyümeye çalışacaktık ya da açık bir platform geliştirerek büyüyecektik. Biz de ikinci seçenek üzerinden devam etmeye karar verdik. Gerçek şu ki bu sektörde tarafsız olmanız ve herkesle çalışabilmeniz gerekiyor.’ dedi.

Zooz ekibi PayU bünyesine katılacak;

Zooz’un 70 kişilik ekibinin yakın zamanda PayU ya katılması bekleniyor. Ekibin önemli isimleri arasında ise Zooz’un kurucu ortakları olan Oren Levy ve Ronen Morecki de bulunuyor.

Anlaşmanın şartları henüz basına açıklanmadı ancak PayU, bu anlaşmanın toplam satın alma ve yatırım harcamaları dahil 350 milyon dolara geldiğini belirtti. İki şirketin birbirine entegre olma süreci ise takip edilmeye değer görünüyor. 2010 yılında kurulan Zooz ise bugüne kadar yatırımcılarından 33 milyon dolar gelir elde etmişti.

Zooz CEO’su Oren Levy ise ortaklık hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor; ‘PayU’ya yaptığımız katkı yalnızca dünya çapındaki tüccarların işlerini geliştirmek ve daha iyi bir müşteri deneyimini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda eşi benzeri görülmemiş bir analiz ve optimizasyon yetenekleri sağlayan geniş bir platform sunuyor.’

Güncel İçerikler