Yapay zeka girişimi Yitu, 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı

Şanghay merkezli yüz tanıma firması Yitu, haziran ayında 200 milyon dolarlık B serisi yatırım almıştı. Şimdi ise yeni bir yatırım turundan çıkan şirket bu sefer de 100 milyon dolar elde etti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre ise yeni yatırımcı, China Industrial Asset Management.

Ülkenin her yerinde şirketin gözetim sistemi kullanılır durumda. Yitu’nun gözetim sistemleri şu anda Çin’in Xiamen, Wuhan, Suzhou ve Ningbo şehirlerindeki kamusal güvenlik bürolarında da aktif. Dragonfly Eye tanımlama sisteminden birçok güvenlik gerektiren kurum da yararlanıyor. Ayrıca şirketin teknolojisinden, finansal sektöre yönelik doğrulama sistemleri de yararlanıyor. Bunun yanında şirket müşterilerine doğal dil işleme (NLP) ve yapay zeka çipleri sağlayan teknolojiler sunuyor.

Şirketin son zamandaki yatırım turları ise ağırlıklı olarak ülkenin yerel bankaları tarafından desteklendi. Bunun için ise şirket ‘Yitu tüm sektörde daha geniş bir paya sahip ve yeni yatırımcılar da şirkete gelir sağlamanın finansal sektör deneyimlerine yardımcı olabileceğine inanıyor.’ diyor.

Çin hükümeti, AI teknolojisinin yurt içi gelişimi için bir yol haritası oluşturdu. 2020 yılına kadar ise dünyanın geri kalanını yetişmeyi ve 2030 yılına kadar bu teknolojinin inovasyonunu gerçekleştirmeyi umuyor. Ülke, bu alanda dünyanın en değerli şirketi SenseTime da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli AI destekli yazılım şirketine ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler