İsveçli dijital sağlık hizmeti Engaging Care, 800 bin dolar yatırım aldı

Charlotta Tönsgårdın kurucu ortağı olduğu İsveçli bir heathtech şirketi olan Engaging Care, SaaS temelli yazılımını oluşturmaya devam etmek içi 800.000 dolar tohum yatırım aldı.  Ülkede iyi yapılandırılan tüm melek yatırımcılar gelişen şirketin arkasında duruyor.

Bu yatırımcılar arasında BlueYard Capital Girişim Ortağı Hampus Jakobsson, Spotify’ın eski Küresel Pazarlama Direktörü Sophia Bendz, OnlinePizza’nın kurucusu Erik Byrenius ve Nordic Web Ventures kurucusu Neil Murray var.

Engaging Care sağlık hizmetlerini dijital çağ ile birleştirmeyi amaçlayarak hastaları, sağlık hizmeti sağlayıcılarını ve ortaklarını ‘daha ​​akıllı ve birbirleri ile daha iyi bağlantılı’ olmaları için SaaS uygulamalarını geliştiriyor.

Charlotta Tönsgård ise sağlık sektöründe hasta ve tıbbı kurumlar arasındaki iletişim hakkında şu ifadeleri kullanıyor; ‘Son on yılda sağlık sektöründe çok büyük ilerlemeler kaydedildi. Fakat sağlık çalışanlarının hastayla bilgi paylaşması ve bakım veren ile hasta arasındaki etkileşim temel olarak 50 yıl önce olduğu gibi aynı şekilde gerçekleşiyor.’

Tönsgård, mevcut hizmet seviyelerini sürdürmek ve tıbbi atılımlar için imkan oluşturmak, hızla artan yeni tedaviler için bireysel hastaların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının birlikte çalışması gerektiğini savunuyor. Bu, hastaları daha iyi anlamak ve sağlık koşullarını ve tedaviyi daha iyi kontrol altına almak için güçlendirmekle başlıyor.

‘Amacımız kullanıcıların ilk temas noktası olmak, ancak klinikler ve sağlık hizmeti sağlayıcıları müşterilerimizdir. Şu anda belirli klinikleri hedefliyoruz, ancak sonuçta platformumuz her türlü sağlık hizmetini destekleyecek.’

Bu arada, Nordic Web Ventures kurucusu Murray’, Engaging Care’in gerçek anlamda küresel bir sağlık sistemi sağlayan ilk platform olma hedefinin “inanılmaz derecede yüce” olduğunu ifade ediyor.

Güncel İçerikler