Brat, gençlere yönelik TV şovları üretmek için 30 milyon dolar yatırım aldı

Televizyonun altın çağındayız. Netflix ve Amazon Prime gibi dizi uygulamalarında yüzlerce pahalı TV şovları yayınlanıyor. Netflix’in bu yıl kendi orijinal içeriklerine 13 milyar dolar harcaması bekleniyor ve programlar kalıplaşmış yetişkin izleyici kitlesinin dışına çıkılmasına yardımcı oluyor.

Brat de işte tam bu noktada adını duyurmak istiyor. Los Angeles merkezli prodüksiyon stüdyosu ve medya şirketi, Chicken Girls adındaki dizileri gibi daha birçok senaryoyu gençlerin yoğunlukta olduğu bir platform olan YouTube’da yayınlıyor. Netflix’in aksine Brat, üretim maliyetlerini düşük tutuyor. Şirket kurucularından Rob Fishman her sezon için yüzbinlerce dolar harcadıklarımı belirtiyor. Bu rakam Netflix’te ise bir bölüm için milyonları buluyor.

Diziler izlendikçe bütçe arttı ve geliştirmek için daha çok sermayeye ihtiyaç duyuldu. Bunun için şirket geçen sene 10 milyon dolar yatırım almıştı. Aylar sonra Brat, tekrar finansman arayışına girdi ve 30 milyon dolar daha yatırım elde etti. Yatırım turu ise Anchorage Capital tarafından yönetildi.

Fishman ve onun kurucu ortağı Darren Lachtman için burası tanıdık bir mecra. İkili daha önce de sosyal medya fenomenleri ve markaları eşleştiren ve bir platform olan Niche’yi kurmuşlardı. Şimdi ise aynı fenomenler ile kendi markalarını güçlendirmek için bir araya geliyorlar.

Fishman, Brat’in kurarken akıllarında olan en önemli sorunun ‘Nasıl bir gençlik kültürü markası haline gelebiliriz?’ olduğunu söylüyor. ‘Gençler artık milyonlarca kullanıcısı olan YouTube’da, var olan vlogları izliyor. Bu videolarda gerçek hayattan kesitler var ve kanal sahipleri bunu düşük maliyetler ile yapabiliyorlar. Ancak vloglar büyük bir basamak atlayarak gelişecek yetkinlikte değil. Netflix dışında da kimse internet için televizyon dizileri yapmıyor.’ diyor.

Brat, ise bu iki sektörü bir araya getirmek istiyor. Vloggerların kendi odalarında çektiği videolar yerine klasik bir prodüksiyon stüdyosu ve Hollywood yaratıcılığından yararlanarak, onları dizi sektörüne çekiyor. Chicken Girls başta 4 dk’lık bölümler ile YouTube’da yayın hayatına başladı, daha sonra o kadar izlendi ve popülerleşti ki sezon sonunda dizi süresi 22 dk’yı bulmuştu. İkinci sezon ise yakında yayınlanmaya başlayacak. Rob Fishman ise yeni sezon fragmanının ilk yarım saatte tam 10 milyon kez görüntülendiğini belirtiyor.

Güncel İçerikler