Tüm seçeneklerde araç çağırabileceğiniz yerli mobil girişim: Zuppin

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı çeşitli yolculuk paylaşım uygulamaları; YOLO, Uber, BiTaksi, Scotty vb. girişimleri görüyoruz. Bazıları adından fazlasıyla söz ettirse de, bazıları büyürken rekabetten dolayı çeşitli zorluklar yaşıyor. Şimdi ise yeni hayata geçirilen bir mobil uygulama girişimi, Zuppin‘den bashedeceğiz.

Otobüs Bankası isimli girişimden tanıdığımız İTÜ Çekirdek girişimcisi Adnan Değirmenci tarafından geçtiğimiz Ay haftalarda kurulan Zuppin, artık Adnan’ın tek odak noktası haline geldi. Diğer girişimi sonlandırdığını da özellikle vurguladı. Aslında farklı bir isim ile Pivot etti de diyebiliriz.

Zuppin, Google Play’de veya App Store’da iki uygulamadan ulaşıyor. Birisi yolcular, diğeri ise sürücüler için.

Tek kişilik kısa yolculuklara, hava alanı transferinden turizm taşımacılığına, festival etkinliklerinden öğrenci gezilerine, düğün organizasyonlarından spor aktivitelerine uzanan geniş bir yelpazeye hitap ediyor.

Eğer 1-54 arasındaki otobüsleri kullanmayı tercih ederseniz, mobil uygulama üzerinden ister direkt “çağır” diyebiliyorsunuz, isterseniz de “teklif al” butonuna tıklayarak, sürücülere düşen talepler üzerinden çeşitli teklifler alabiliyorsunuz.

VIP Araç, Minibüs, Midibüs ve Otobüs

Neredeyse tüm araç çeşitlerine odaklanan Zuppin, öncelikle Türkiye’de sonrasında ise aşama aşama dünyaya açılmak istiyor. Sistem içerisine T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı‘ndan lisansı olmayan sürücüler giremiyor. Belgesiz taşımacılık yapan araçlar da, üye olup teklif veremiyor.

Ülkeler arasında yolculuk ulaşımı

Hedeflerinden bahseden Değirmenci, sadece şehir içerisinde bir noktadan diğer noktaya gitmek için değil, Avrupa’da iki ülke arasında da özellikle turistik geziler gibi toplu yolculuk durumlarında da kullanılmak istiyor.

“Türkiye’de ve Avrupa’da doğrudan bir rakibimiz yok.”

Değirmenci rekabetle ilgili sorumuzu şu şekilde yanıtladı: “Dolaylı rakiplerimiz sadece bir çeşit araç segmentinde karşımıza çıkıyor. Zuppin hem Mercedes Vito’larla hem de minibüs midibüs ve lüks otobüs segmentleriyle hem yurt içi hem de yurt dışı rakipsiz durumdadır.”

Zuppin’i de her girişim gibi yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça bilgilendireceğiz.

Güncel İçerikler