Restoranların tek noktadan yönetilmesini sağlayan Toast, 115 milyon dolar yatırım aldı

Restoranlar için tek bir noktadan yönetim aracı oluşturan Toast, son yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı. Böylelikle şirket 1.4 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Bu yatırım turuna, yeni yatırımcı Tiger Global Management ve diğer mevcut yatırımcıların katılımıyla T. Rowe Price Associates tarafından yönetildi.

Genel olarak Toast, restoranlar için bir satış noktasıdır ancak zamanla hizmetlerine daha yenilerini eklemişledir. Şimdiki hedefleri ise lokantaların daha verimli çalışmasına yardım edecek bir sistem geliştirmek. Sistem, gerçek satış noktasından sadakat programlarına ve bu bilgiler hakkında raporlamaya kadar hizmetleri içerebilir.

Şirket CFO’su Tim Barash ise; ‘Sürekli restoranların nabzını ölçmeye çalışıyoruz. Denklemin emekçi tarafı hakkında çok şey duyuyoruz, o kısımlarda ne yapacağımızı planlıyoruz. Eğer restoranlara en çok düşündükleri şeyi sorarsanız cevap muhtemelen işgücü ile ilgili oluyor, ki bu büyük bir olay.’

Bir POS servisi olarak 2011 yılında kurulan şirket, restoranın ön ve arka taraflarını düzenliyor ve onlara yardımcı olacak eksiksiz bir araç takımı sunuyor. Uygulama restoranların araçlarını kullanma şekline göre veri toplayarak, işletmelerin kendini geliştirmesine yardımcı oluyor. Bu da insanların zevk aldıkları şeylere göre değişiklik yapmalarına olanak tanıyor. İşletmenin çevrimiçi sipariş bölümü ise restoranların iş süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacak araçlar sunuyor ve online siparişlerin hızla yerine getirilmesini sağlıyor. Şirketin daha sonraki hedefi ise restoranlara yeni çalışanlar bulmak ve onların endüstride nasıl tutunacaklarını anlamalarına yardımcı olmak.

Güncel İçerikler