Lodgify, 5 milyon dolarlık seri A yatırım aldı

Barselona merkezli bir startup olan Lodgify, SaaS modeliyle çalışır ve mülk sahiplerinin tatil kiralarını yönetmelerine olanak tanır. Şirket, dün A serisi fonlamada 5 milyon dolar elde ettiğini duyurdu. Finansman turuna mevcut yatırımcıları Nauta Capital ve Howzat Partners’ın yanı sıra Intermedia Vermögensverwaltung da katıldı. Yapılan yatırımlar sayesinde şirket, değerini 7.3 milyon dolara çıkarmış durumda.

Lodgify, ev sahipleri ve yöneticileri için çevrimiçi rezervasyon kabul etme ve kredi kartı ödemelerini işleme olanağı dahil olmak üzere üçüncü taraflara komisyon ödemek zorunda kalmadan, mal sahiplerine doğrudan kiralayabilmeleri için web sitesi oluşturma konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Dennis Klett ise bir açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ’Lodgify, doğrudan ürün odağımız nedeniyle diğer yazılım oyuncularından uzak duruyor. Şirket doğrudan kanal teknolojisiyle konaklama işletmecilerini güçlendiriyor. Yazılımımız ise kullanıcılarımızın kendi çevrimiçi rezervasyon kanallarını kolayca oluşturup geliştirmelerini sağlıyor.’

Buna yardımcı olmak için ise Lodgify, rezervasyon yönetimi, misafir iletişimi, ödeme planlaması ve iade iptali durumunda geri ödeme gibi hizmetler için ana bilgisayarların iş akışını tamamen otomatikleştirmeye çalışıyor. Bu çabaların bir parçası olarak da şirket, kripto para birimlerinin ve “akıllı sözleşmelerin” geliştirilmesine önem veriyor. Klett bu durumun, ‘kendi kendini idare eden, risksiz rezervasyonlar’ gerçekleştirmenin önünü açacağını söylüyor.

Startup’ın yazılımı gelişmiş API entegrasyonları aracılığıyla Airbnb ve Booking.com’u destekliyor; bu da listeleri yönetmeyi kolaylaştırıyor ve ev sahiplerinin Lodgify’ı doğrudan ve dolaylı rezervasyonlar için gerçek çok kanallı bir platform olarak kullanmasını sağlıyor. Şirket finansman turundan elde ettiği geliri ise 50 kişilik takımını genişletmek ve ürün geliştirmesini hızlandırmak için kullanacak. Ayrıca şirketin yakın zamanda Alex Vuilleumier’i COO olarak işe aldığını da belirtelim, kendisi Expedia Grubunda Pazarlama Direktörü olarak görev yapmıştı.

Güncel İçerikler