İngiltere merkezli hızlı teslimat girişimi Gophr, 4.6 milyon Euro yatırım aldı

İngiltere merkezli hızlı teslimat servisi sunan girişim Gophr, Nauta Capital liderliğindeki yatırım turunda yaklaşık 4,6 milyon Euro yatırım aldı.

Londra’daki özensiz ve gecikmeli teslimat deneyimlerinden sonra eski bir dijital pazarlama yöneticisi olan Seb Robert, 2015 yılında Gophr adlı girişimini kurdu ve kısa süre sonra ekibine CTO olarak Krzys Worsa katıldı. Girişim gelişmiş paketleme sistemi, zaman kaybına yol açmayan dağıtım stratejileri ve oyunlaştırılmış teşvikler kullanarak kuryelerin teslimat performansını iyileştirmeye odaklanması ile %300 gelir artışı elde etti.

Aynı zamanda Gophr’un hızla büyüyerek Deloitte’un oluşturduğu ‘UK Technology Fast 50’ listesinde 15. sıraya yerleştiği görüldü. Pandemi sürecindeki hızlı teslimata olan talep sayesinde sektörde son 9 ayda 5 yıllık büyüme kaydedildi. Hızla artan talep sonucu müşterilerin teslimat hizmetindeki kalite beklentileri arttı ve birçok müşterinin kötü bir teslimat deneyiminin sonraki siparişlerini olumsuz yönde etkilediği görüldü.

Kurucu ve CEO Seb Robert, drone teknolojisi gelişmiş olsa da hızlı teslimatlarda özellikle teslimatın son aşamasında insan kaynağına duyulan ihtiyacın devam edeceğini belirtti. Kurye performansına odaklanan ve serbest meslek çalışanlara istihdam sağlayarak onları gelişen birer yetenek olarak gören Gophr, HelloFresh, Co-Op, Boots ve Amazon’un da aralarında yer aldığı 5000’den fazla müşteriye hizmet sunuyor. İngitere’deki tüm büyük şehirlerde yer alan Gophr, aldığı yatırım ile arayüzünde müşteri özelleştirme seçeneklerini arttırarak aynı gün teslimat hizmeti sektöründe lider olarak büyümeyi planlıyor.

Güncel İçerikler